Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Subvenții pentru utilizarea microbuzelor de transport public în comun

Pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate, Primăria și Consiliul Local a aprobat un regulament de acordare de subvenții pentru utilizarea microbuzelor de transport public în comun.

În acest moment un bilet, indiferent de traseu, costă 2 lei. Abonamentele costă 70 de lei pentru transportul de luni până vineri, pe orice linie, și 100 lei pentru transportul zilnic, pe orice linie. Edilul spune că în urma discuțiilor cu consilierii locali, s-a stabilit ca subvenții să primească următoarele categorii de cetățeni:


– veteranii de război și văduvele de război, potrivit prevederilor art. 16 lit. „b” din Legea nr. 44/1994, republicată, privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, cu modificările şi completările ulterioare
– eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, potrivit prevederilor art. 5 lit. “k” din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989 nr.341/ 2004
– persoanele persecutate din motive politice de dictatură instaurată cu începere de la 6 martie 1945, celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, și celor care au fost persecutate sau deportate de către regimul instaurat în România cu începere de la data de 14 septembrie 1940 până la data de 23 august 1944 din motive etnice şi rasiale, potrivit prevederilor art.6, lit “b” din Decretul Lege nr. 118/1990 – republicată
– persoanele cu handicap grav si accentuat, însoțitorii persoanelor cu handicap grav în prezența acestora, însoțitorii copiilor cu handicap accentuat în prezența acestora, însoțitorii adulților cu handicap auditiv și mintal accentuat în prezența acestora, asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, asistenții personali profesioniști ai persoanelor cu handicap grav și accentuat , potrivit prevederilor art.23 alin (1) si (2) din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată în 2008
– pensionarii cu pensii lunare mai mici de 700 lei
– elevii din Municipiul Roman, care provin din familii al căror venit pe membru de familie este mai mic 700 lei (ei vor beneficia de această facilitate doar pe perioada cursurilor școlare)
– beneficiarii de ajutor social apţi de muncă şi doar dacă prestează activităţi în folosul comunităţii
– șomerii aflați în plată
– personalul armatei prevăzut la art. 8 din O.U.G. nr. 82/2006 pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celui decedat.

Pentru elevi și șomeri, subvenția se va acorda numai pentru abonamentele valabile de luni până vineri.
Criteriile sunt gândite în așa fel încât de acest ajutor să beneficieze doar acele persoane care au nevoie cu adevărat de sprijin.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *