Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Sute de brazi de Crăciun așteaptă să fie luați acasă

Sute de brazi de Crăciun așteaptă să fie luați acasă pentru a fi îmbrăcați festiv în beteală și luminițe. Direcția Silvică Neamț, prin Ocoalele Silvice Gârcina și Pipirig, întâmpină cumpărătorii cu o ofertă variată.

Dintre cei 400 de pomi de Crăciun scoși la vânzare de Ocolul Silvic Gârcina, aproximativ 100 au fost deja vânduți, semn că oamenii sunt nerăbdători iar cererea este mare.

Brăduții din oferta Ocolului Silvic Gârcina fac parte din specia molid argintiu, la ghiveci. Pomii ce urmează a fi împodobiți pentru Crăciun au o înălțime cuprinsă între 1,25 și 1,50 metri, iar prețul este de 126 de lei cu TVA inclus.

Dacă vă doriți ca simbolul Crăciunului să nu ocupe prea mult spațiu, bradul alb (abies concolor) cu o înălțime în jur de 1 metru poate fi achiziționat cu 55 de lei. De asemenea, bradul picea conica cu o dimensiune de doar 30 – 40 de cm, are un preț și mai avantajos, 25 de lei. Dr. ing. Ana Gheorghiu, anunță cumpărătorii interesați de bazii naturali că exemplarele vor fi expuse spre vânzare și la Târgul de Crăciun din Piatra Neamț, care începe pe data de 15 decembrie 2017.

Ocolul Silvic Pipirig scoate anul acesta din pepinieră la vânzare în jur de 300 de pomi, din specia molid. Pomii de cultură, plantați din semințe încă din anul 2008, nu au încă un preț stabilit. Șeful de Ocol, ing. Valentin Tămăslacaru a declarat că așteaptă o decizie de preț de la București pentru pomii de Crăciun fasonați (vârfurile de brazi tăiate din pădure cu toate aprobările legale), iar în funcție de hotărârea de la capitală se va stabili și prețul pomilor crescuți în pepiniera Pipirig. Anul trecut pomii de iarnă din pepinieră au avut un preț cuprins între 25 și 30 de lei pe bucată.

De abia în preajma zilei de Sfântul Nicolae vom putea afla cât costă anul acesta brăduții de Crăciun. Însă un lucru este cert. Indiferent de înălțime, toți brazii vor avea un preț unic. Cumpărătorii, fără grija de a scoate mai mult din buzunare, își vor putea alege la fața locului, cel mai mare brad pe care îl găsesc. Dimensiunile pomilor sunt cuprinse între 1 și 3 metri înălțime.

0233 252 004 este numărul de telefon al Ocolului Silvic Pipirig, la care cei interesați să se bucure de mirosul de brad natural în ziua de Crăciun pot primi detalii despre ofertă.
0233 242 270 este numărul de telefon al Ocolului Silvic Garcina, la care cei interesați să se bucure de mirosul de brad natural în ziua de Crăciun pot primi detalii despre ofertă.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *