Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Toate școlile din Roman încep festivitățile dedicate noului an școlar la aceeași ora

Miercuri, 6 septembrie, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Roman a avut loc o ședință pe tema recomandării făcute de conducerea administrației publice locale directorilor de unități școlare din municipiu pentru ca festivitățile de deschidere a noului an școlar să aibă loc în toate școlile pe 11 septembrie, de la orele 08.00.

La întâlnire au luat parte primarul Lucian Micu, inspectorul general școlar Viorel Stan și directorii unităților de învățământ cu personalitate juridică.

Și-au exprimat opiniile reprezentantul administrației publice locale și cel al Inspectoratului Școlar, urmând ca fiecare manager de școală să decidă în consecință. ”Recomandarea mea în calitate de părinte, dar și de primar, a fost ca în toate unitățile școlare din Roman festivitățile de deschidere a noului an școlar să înceapă la ora 08.00. În acest fel, părinții nu lipsesc mult de la serviciu, iar traficul în oraș nu va fi greoi pe tot parcursul zilei, ci doar dimineață, când elevii vor fi aduși la școala de care aparțin. Personal, voi participa la deschiderea anului școlar la CNRV, în calitate de părinte. Nu mi-am propus să țin discursuri. Poate sunt de ”modă nouă”, dar din experiența de părinte, vă pot spune că puțini sunt cei interesați să audă ”îndemnurile” oficialităților. Subliniez, fiecare școală poate invita la eveniment pe oricine, oficialitățile pot opta pentru o unitate, dar nu înțeleg nevoia unui ”maraton”, la care se mai și întârzie, sonorizările nu sunt performante, iar cei prezenți ne critică pe noi toți ulterior”, le-a transmis primarul Lucian Micu directorilor, cu precizarea că, după festivitățile prilejuite de deschiderea anului școlar, va face, alături de viceprimarul Roxana Iorga, vizite în școlile din oraș.

Prezent la întâlnire, inspectorul general Viorel Stan le-a reamintit directorilor de școli faptul că pe contractul de management stă și semnătura conducerii Primăriei municipiului Roman, iar administrația publică locală este partener continuu al școlilor. ”Relația dintre Inspectoratul Școlar și Primăria municipiului Roman este una instituțională. Nu uitați că școala este a comunității, iar Primăria răspunde de școală, de comunitate. Personal, nu sunt de acord cu punctul de vedere al domnului primar. Tradițional, în aceste zile se fac invitații către diferite instituții să participe la deschiderea de an școlar. Poate prefectul, președintele Consiliului Județean, parlamentarii și-ar dori să vină la Roman și trebuie să le dați această șansă să participe la festivități”, a fost mesajul transmis de inspectorul Viorel Stan, care le-a cerut directorilor de unități școlare din Roman ca miercuri, 6 septembrie, până la orele 14.00, să comunice Inspectoratului Școlar și Primăriei municipiului Roman orele la care vor desfășura festivitățile de deschidere a anului școlar 2017-2018.

În funcție de programul unităților de învățământ și al conducerii Primăriei municipiului Roman, primarul Lucian Micu și viceprimarul Roxana Iorga vor vizita unitățile de învățământ din oraș în prima zi de școală, pentru a le transmite elevilor și cadrelor didactice gânduri bune pentru noul an școlar.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *