Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

În trei dintre parohiile din Protopopiatul Roman, va fi implementat un proiect social – filantropic

„Flămând am fost si Mi-ați dat să mănânc ….”
Urmând cuvintele Mântuitorului, cu binecuvântarea Inaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în peroada 09.03 – 30.03.2018, în trei dintre parohiile din Protopopiatul Roman, va fi implementat proiectul social – filantropic intitulat „Flămând am fost si Mi-ați dat să mănânc …. .
În zilele de 09, 16 și 23 martie, în parohiile Cordun, Horia și Cotu Vameș II, se va oficia Taina Sfântului Maslu. La aceste slujbe vor participa preoții din Cercurile pastorale aferente. Cu această ocazie se va încerca sensibilizarea credincioșilor din aceste comunități să participe cu obolul lor spiritual și material (produse alimentare, obiecte de vestimentație și bani), în vederea întrajutorării semenilor aflați în lipsuri și nevoi. Produsele, obiectele și banii colectați vor fi dăruite unor familii greu încercate din parohiile Ghidion, Linsești și Moreni.
Astfel, vineri 9 martie, în biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din parohia Cordun, un sobor de preoți, sub protia părintelui protopop Dragoș Munteanu, au oficiat Taina Sfântului Maslu.
În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, părintele protopop a evidențiat importanța acestei perioade deosebite a Postului Mare, îndemnând pe credincioși să îi urmeze lui Hristos în toate, postind, rugându-se și făcând milostenie, așa cum a făcut-o El. Totodată a mulțumit tuturor pentru implicarea în acest proiect de întrajutorare.
La final, împreună cu părinții Tiron Constantin și Bordei Mihai, a urmat deplasarea în satul Ghidion unde părintele paroh Stan Vasilică, a identificat 15 familii care au beneficiat de produsele alimentare și banii colectați.

Sursa: Protopopiatul Roman Official
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *