Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Turiști surprinși de furtună pe Ceahlău. Stațiunea Durău, în beznă!

Furtuna violenta de ieri, 4 septembrie, care a traversat Masivul Ceahlau, cu peste 30 l/mp (tunete si fulgere care au lasat in bezna pentru mai multe ore Statiunea Durau), a surprins mai multe grupuri de turisti (intarziati), care coborau de pe munte. – notează într-un comunicat, Salvamont Neamț.

Astfel, in jurul orei 17:00, echipa de interventie din Baza Durau s-a deplasat, in plina furtuna, pentru acordarea primului ajutor si transportul (evacuarea) de urgenta a unei victime de 53 de ani din Mures care suferise un traumatism de membru inferior, la cateva sute de metri de Cascada Duruitoarea. In afara traumatismului exista si riscul producerii hipotermiei, victima fiind in imposibilitate de a se adaposti in acea zona.

In jurul orei 20:50, inca un apel de la 112 declansa o interventie de cautare /salvare, in zona Nican-Piciorul Lui Bucur. Trei persoane din Galati au fost intarziate de furtuna, pe traseul de intoarcere de la cascada si surprinse de intuneric.
Au deviat de la traseu si s-au afundat in Jgheabul lui Trifan care, in portiunea subalpina, este deosebit de alunecos si adanc.
Cautarea s-a efectuat cu unitatea canina, victimele fiind gasite in mai putin de o ora iar ciobanescul malignois Erik dovedindu-si inca o data utilitatea si performantele.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *