Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Un pieton și un biciclist, răniți în urma accidentelor rutiere produse pe drumurile nemțene

Accident123

În ziua de 16.03.2017, pe DN2 în afara localității Săbăoani a avut loc un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unui pieton.
Din primele cercetări se pare că, în timp ce o femeie de 51 de ani, din București conducea un autoturism pe DN2, având direcția de mers dinspre Roman spre Suceava, a surprins și accidentat un bărbat de 29 de ani, din județul Iași, care s-a angajat în traversarea străzii în fugă și fără să se asigure. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

În această dimineață, în jurul orei 06.00, la intersecția străzii Lămâiței cu bdul Traian a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea unui biciclist. Din primele cercetări se pare că, în timp ce o femeie de 39 de ani conducea un autoturism pe str. Lămâiţei, la intersecţia cu b-dul Traian, a efectuat virajul la stânga și a accidentat un bărbat de 57 de ani, care circula pe bicicletă pe b-dul Traian. Ambii participanți la trafic au fost testaţi alcooscopic, iar rezultatele au fost negative.
În ambele cazuri, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Vremea frumoasă aduce în trafic iubitorii mișcării pe două roți, care au început să își scoată bicicletele de la ,,hibernare”. Poliția Română recomandă bicicliștilor să se echipeze corespunzător și să respecte regulile de circulație.

Poliția Română recomandă tuturor celor cărora le place să meargă cu bicicleta:
 pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să ai vârsta minimă de 14 ani, să cunoşti regulile de circulaţie și să fii echipat corespunzător;
 când circuli PE bicicletă, nu traversa carosabilul pe trecerile pentru pietoni!
 bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevazute cu dispozitiv de frânare eficace, cu un sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.
 bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescentreflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.
 înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, redu viteza, asigură-te temeinic şi acordă prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic.
 înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga, asigură-te temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul.
 la schimbarea direcţiei de mers, chiar daca ai prioritate de trecere, asigură-te că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia ta!
 circulă cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul.
 nu circula cu bicicleta sub influența băuturilor alcoolice;
 poartă cască de protecţie. Îți poate salva viața!
 copilul în vârstă de până la 7 ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *