Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vă mai amintiți de alianța APEL care pusese mâna pe județ?

apel

Recent am citit o postare simpatică pe internet în care se amintea de campania PSD din 2012 în care candidatul social democraților de la Roman spunea că cei de la APEL trebuie să meargă la pușcărie. Desigur că nu era vorba despre toată lumea de la APEL, cum ar fi vrut unii să traducă tendențios mesajul, ci de cei care făcuseră APEL-ul și voiau să pună mâna pe județ.

Postarea în cauză m-a făcut să îmi amintesc de cum arăta Consiliul Județean la începutul mandatului trecut când coaliția APEL – PPDD era la butoane, adica Ștefan, Tărâță și Fărcășanu și, implicit, mi-am adus aminte de mesajul candidatului PSD care spunea că cei de la APEL trebuie să meargă la pușcărie. Uite câtă dreptate a avut. Ștefan… la pușcărie. Fărcășanu… la pușcarie. Tărâță, în alta parte… dar acum fac alții plata pe urma lui și merg… la pușcarie.

Am mai văzut în postarea care mi-a trezit amintirile că se menționa, desigur tot tendențios, ceva despre Marius Neculai, actualul candidat PSD la Roman, pe atunci deputat PDL. Desigur că omul nu intrase în nicio dispută în acea campanie cu nimeni, deoarece era pe făraș, fiind dat la o parte pentru a-i face loc Elenei Udrea, care, apropos, se pregătește și ea sa meargă… unde?… la pușcărie, unde se va întâlni cel mai probabil și cu Dan Diaconescu, șeful cel mare al PPDD-iștilor din 2012 care este și el, ce să vezi, tot… la pușcărie, acolo unde negreșit este și seful PPDD-iștilor nemțeni din 2012.

Uite cum trece timpul și toți cei care au făcut rele merg… la pușcarie. Hilar este că mulți dintre susținătorii celor care acum sunt… la pușcarie au suferit un fel de amnezie și au uitat total că au susținut niște infractori să ajungă pe funcții de conducere, ba mai mult acum dau lecții de morală, deontologie și, desigur, sunt antisistem. Aceasta cu sistemul este de înțeles, deoarece sistemul le-a stricat planurile și a băgat, pe rând, la pușcarie stăpânii de pe urma cărora sperau și ei să roadă un oscior.

Totuși suntem în Postul Paștilor și vă rugăm să lăsați păcatul judecării aproapelui doar la noi și să nu fiți severi cu acești farisei, deoarece au și ei un suflet. Haideți să privim cu milă spre ei și să încercăm să înțelegem ce este în sufletul unui mic fariseu care a greșit și a susținut în special răufăcători sau oameni care au pierdut de fiecare dată. Să înțelegem mâhnirea din sufletul acestor oameni mai slabi cu duhul și să le iertăm greșelile lor așa cum asteptăm și noi să ne fie iertate greșelile noastre. Amin. Hai pa! (I.R.)
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *