Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, în vizită de lucru la Neamț

20170228_093534În cursul dimineții de marți, 28 februarie, la Consiliul Județean Neamț s-a desfășurat o întâlnire între vicepremierul României, Sevil Shhaideh și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din județ cu scopul de a pune în discuție necesitățile comunităților nemțene și pentru a găsi cele mai bune soluții de finanțare și dezvoltare.

Cu această ocazie, a fost amplu dezbătut noul Program Național de Dezvoltare Locală, începând cu anul 2017 instituindu-se cea de-a doua etapă a acestuia și în cadrul căruia se va asigura finanțarea în domenii care se referă la realizarea investițiilor publice în infrastructura locală. De asemenea, au fost analizate investițiile aflate deja în derulare la nivelul județului Neamț și finanțate de către Ministerul Dezvoltarii.

Vezi imagini de la întâlnire aici: Vicepremierul României, Sevil Shhaideh la întâlnire cu primarii din Neamț.

conferinta presaUlterior discuțiilor cu reprezentanții UAT-urilor, a avut loc o conferință de presă.

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a luat cuvântul în deschiderea conferinței de presă. „Avem un număr de 193 de obiective, valoarea totală alocată județului Neamț pe PNDL 1 este de 572 de milioane de lei din care s-au decontat 315 milioane lei deja. ”, a punctat Ionel Arsene, defalcând categoriile de obiective și menționând sumele alocate pentru fiecare.

„Obiectivul CJ Neamț și al meu personal este să reabilităm drumurile județene prin PNDL pentru că în vechiul exercițiu financiar am reușit să reabilităm drumurile comunale într-o proporție destul de mare. De asemenea, după conferința de presă vom merge cu doamna vicepremier la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru a vedea în teren clădirea vechiului spital penrtu că suntem într-o analiză cu cei de la ISU. Avem risc seismic mare pentru această clădire și trebuie să găsim soluții în acest sens.”, a continuat Ionel Arsene.

În continuare, vicepremierul Sevil Shhaideh a prezentat prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene la nivel național și local, perspectivele de reformare administrativă și a răspuns întrebărilor jurnaliștilor.

După încheierea conferinței de presă, a avut loc o vizită la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Aici i s-a prezentat vicepremierului Sevil Shhaideh structura spitalului de către managerul Liviu Negelschi, explicând problemele legate de riscul seismic care vizează două clădiri din complexul spitalicesc, probleme legate de acreditări și autorizări de funcționare. Investițiile la nivelul acestor clădiri se ridică, estimativ, la 10 milioane de euro.

„Rugămintea mea este să depunem toată expertiza pe care am realizat-o, și cea din 2014, și cea anterioară, să luăm o analiză clară asupra celor două clădiri. Dacă se impune demolarea lor, vom proceda la acest lucru. În paralel, rugămintea mea este să pregătiți și partea de extindere, pentru că noi chiar dacă vom ajunge la o concluzie că merită să le consolidăm, obligatoriu trebuie să avem o relocare a activității astfel încât niciun pacient să nu sufere. Trebuie să aveți asigurate toate circuitele funcționale. Veniți cu toate documentațiile și luăm o decizie. Trebuie să găsim o soluție. Importantă este siguranța cetățeanului.”, a declarat vicepremierul.

În ceea ce privește concluziile trase de vicepremierul Sevil Shhaideh după discuțiile cu reprezentanții UAT-urilor din Neamț, aceasta a declarat că „Toată lumea este pregătită să acceseze proiecte, să obțină finanțare fie pe PNDL, fie pe fonduri europene. Rolul nostru este să îmbunătățim accesul la finanțări. Încercăm să sprijinim toată activitatea județului. ”

Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, s-a declarat mulțumit de prezența vicepremierului la Neamț, întrucât s-au putut prezenta problemele cu care se confruntă primarii din județ în a implementa proiectele PNDL. „Am trecut în revistă situația actuală și stadiul în care se află proiectele din Neamț și ne pregătim pentru depunerea proiectelor pe PNDL 2. Avem priorități, așa cum am spus, de reabilitare prin PNDL toate drumurile județene, vrem să facem câteva drumuri importante care leagă Moldova de Transilvania. Un drum de interes județean este axialul și așa cum vedeți ne interesează și problema de SJU Piatra-Neamț.”, a declarat Ionel Arsene.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *