Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Vizită de studiu la proiectele privind energia durabilă implementate de Primăria municipiului Roman

Miercuri, 4 octombrie 2017, în contextul proiectului EMPOWERING (finanţat prin Programul Orizont 2020), ADR Nord-Est organizează o vizită de studiu la proiectele privind energia durabilă implementate de Primăria municipiului Roman.

O delegaţie internaţională din regiunile Marche (IT), Istria (HR), Macedonia Centrală şi Atena (partener de nivel naţional) (GR), Ungaria de Nord (HU), Andaluzia (Spania) și Suedia (partner de nivel naţional) se va deplasa în Regiunea Nord-Est, la Roman, pentru a viziona mi multe obiective și pentru a avea o discuție de detaliu privind strategia, planurile, proiectele şi rezultatele Romanului pentru energie durabilă. La această vizită va participa şi un reprezentant al Comisiei Europene – DG Environment.

ADR Nord-Est a promovat în cadrul consorţiului transnaţional activităţile desfăşurate de Primăria Municipiului Roman în acest domeniu, iar partenerii și-au exprimat interesul pentru a cunoaște mai multe despre acestea. Începând cu luna februarie 2016, ADR Nord-Est implementează în parteneriat proiectul transnaţional EMPOWERING, în domeniul eficienţei energetice, dedicat încurajării şi accelerării tranziţiei către o societate cu emisii scăzute de carbon, urmărind consolidarea capacităţii reprezentanţilor regionali şi ai primăriilor de a elabora strategii şi planuri de acţiune integrate pentru eficienţa energetică. În contextul acestui proiect ADR Nord-Est a iniţiat un acord de colaborare pentru crea un Grup Local pentru Energie Durabil㸠la care Primăria Municipiului Roman a aderat încă din februarie 2017.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *