Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Zi de sărbătoare pentru jandarmii nemțeni

Jandarmeria

Astăzi, 3 aprilie, începând cu ora 10:00, cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au sărbătorit Ziua Jandarmeriei Române, activitate la care au participat: doamna Prefect, Niculina Dobrilă, Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, domnul Ion Asaftei, primarul Municipiului Piatra Neamţ, domnul Dragoş Chitic, Inspectorul Şef al IPJ Neamţ, Comisar şef de Poliţie Paul Tablan, Inspectorul şef al ISU „Petrodava” Neamţ, Colonel Ioan Niţică, şi alţi şefi sau reprezentanți ai instituţiilor colaboratoare. Activitatea s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, care, împreună cu un sobor de preoţi a oficiat un ceremonial religios cu prilejul sfinţirii unei troiţe în curtea Jandarmeriei Neamţ.


17757284_397834880588617_4950841594107022858_n
b
v

Cu această ocazie, cei prezenţi au transmis gândurile bune din partea instituţiilor pe care le reprezintă.

În această zi festivă, cadrele unităţii care s-au distins prin modul de executare a misiunilor, cei care au obţinut rezultate deosebite în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă, au fost avansaţi înaintea împlinirii stagiului minim în grad, după cum urmează:

  • în gradul de locotenent-colonel – maiorul Guriuc Ovidiu şi maiorul Resmeriţă Cătălin;
  • în gradul de căpitan – locotenentul Gămănuţ Mihai-Marius;
  • în gradul de plutonier adjutant şef – plutonierul adjutant Radu Ioan;
  • în gradul de plutonier adjutant – plutonier major Butnaru Dumitru;
  • p
    o
    i

De asemenea, pentru rezultatele obţinute şi pentru activitatea desfăşurată, alţi 132 de jandarmi nemţeni au fost recompensaţi cu felicitări, mulţumiri şi citare prin ordin.

În deschiderea festivităţii, maiorul Radu-Vasile Olariu – inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ a prezentat, ca un arc peste timp, istoria armei bleu-jandarm şi a ţinut să transmită un mesaj de încredere şi camaraderie pentru toţii colegii de arme: ,,Astăzi, Jandarmeria se află în faţa unor noi provocări interne, ce ne solicită atât potenţialul individual, cât şi capacitatea structurală de apune în aplicare un plan modern de management, care să asigure adaptarea la cerinţele sociale tot mai diversificate şi, pe alocuri, restrictive. Plecând de la experienţa acumulată, dar şi de la ideea că oamenii sunt bunul cel mai de preţ al Armei noastre, considerăm că putem contribui la fundamentarea premiselor unui proces de reconstrucţie organizaţională eficientă, în raport cu nevoile actuale şi de perspectivă ale societăţii româneşti. Cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei Române, vă adresez dumneavoastră şi celor dragi sincere urări de bine şi spor în activitatea de zi cu zi! La mulţi ani!”
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *