Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua de 9 Mai, marcată şi la Roman printr-un ceremonial religios şi militar

Marţi, 9 mai, Romanul a aniversat proclamarea Independenței de stat, sfârșitul celui de-al doilea război mondial și Ziua Europei. Ca-n fiecare an, la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea a avut loc ceremonialul religios şi militar. Primarul Lucian Micu a fost prezent la eveniment, îndemnându-i  astfel pe romaşcani:

Să privim înapoi cu respect, iar înainte cu speranță. De fiecare dintre noi depinde să facem lumea mai bună, să gândim, să simțim și să acționăm. Acesta trebuie să fie rostul nostru. Știu că nu este întotdeauna ușor, dar, atunci când ne este greu, vă propun să lăsăm lamentările deoparte și să ne uităm în urmă la adevărații bărbați ai României. Vă asigur că, pentru fiecare dintre noi, va fi un privilegiu dacă, peste zeci de ani, copiii și nepoții noștri vor vorbi la fel despre noi. Ca despre niște buni români”.
La finalul alocuţiunilor, s-au depus coroane de flori şi toţi cei prezenţi au asistat la defilarea Gărzii de onoare.

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *