Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Roman

Sute de romașcani au fost prezenți astăzi, 24 ianuarie, la Stejarul Unirii, pentru a marca 158 de ani de la Unirea Principatelor Române. De la copii de numai câțiva anișori și până la oameni cu părul cărunt, cu toții s-au prins în Hora Unirii.

Primarul interimar Lucian Micu le-a fost alături și a făcut apel la unitate: “24 ianuarie ne învață ce înseamnă solidaritatea și curajul. Ne învață că există o singură Românie, pentru care patriotismul nu trebuie să se manifeste doar de fațadă. Ne mai învață că trebuie să fim uniți și nu dezbinați, pentru că dezbinarea din interior este mai periculoasă decât orice fel de agresiune externă, indiferent de forma acesteia. În momentele de îndoială, de neliniște, de nesiguranță, imaginați-vă, preț de o secundă, că sunteți parte din sutele de mii de români care, în acele tulburi vremuri, au născut Unirea de la 24 ianuarie 1859”.
La eveniment au luat parte și consilierii locali, precum și senatorul Dan Manoliu și deputatul Iulian Bulai. De asemenea, scena din fața Stejarului Unirii a urcat și Laurențiu Leoreanu, fostul primar al municipiului Roman.  În cadrul evenimentului publicul a putut viziona 
un recital de poezie și  căteva scenete  susținute de elevi ai școlilor din Roman.

La  final, romașcanii și oficialitățile prezente  s-au prins îmtr-o mare horă a Unirii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *