Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

12 accidente de muncă constatate de inspectorii de muncă în luna aprilie

În luna aprilie inspectorii de muncă au efectuat 273 de controale, ocazie cu care s-au constatat 265 de deficienţe în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă şi s-au dispus tot atâtea măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, aplicându-se 121 de sancţiuni contravenţionale din care 22 amenzi în cuantum de 197.500 lei si 99 de avertismente contravenţionale.

I. ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL SĂNĂTĂŢII ŞI SECURITĂŢII ÎN MUNCĂ (SSM)

Opt inspectori de muncă din cadrul compartimentului SSM au realizat 117 vizite de control şi evaluare la unităţi economice şi au aplicat în total 96 de sancţiuni contravenţionale in cuantum de 43.000 lei. Analiza situaţiei accidentelor de muncă:

Totodată, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 12 evenimente cu incapacitate temporară de muncă (cădere la acelaşi nivel/de la mică înălțime, utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă, accident de traseu).

II. ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL RELAŢIILOR DE MUNCĂ (RM)

Nouă inspectori de muncă din cadrul compartimentului RM au controlat 156 de agenţi economici. Cu prilejul controalelor, au fost aplicate 25 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 154.500 lei, pentru încălcări ale Legii nr. 53/2003, modificată şi completată – Codul Muncii, Legii nr. 108/1999 pentru înfiinţarea şi organizarea Inspecţiei Muncii.

La 6 angajatori, au fost depistate 6 persoane  fără forme legale de angajare. Au fost dispuse 6 măsuri şi s-au aplicat 6 amenzi în cuantum de 120.000 lei.

Cu prilejul controalelor întreprinse în cursul lunii aprilie 2019, pentru nerespectarea prevederilor H.G. nr. 905/2017 privind registrul general de evidenţă al salariaţilor au fost dispuse 60 de măsuri, în sensul respectării dispoziţiilor legale referitoare la înregistrarea elementelor prevăzute la art. 3, alin. 2, lit. a – i din actul normativ menţionat, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii. Nu au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *