2022 – Anul bunului început

Următoarele șase luni Franța va coordona politicile Statelor Membre inclusiv cele economice și bugetare, în baza mandatului de rotație la președinția Consiliului UE. Ca o coincidență, alegerile pentru poziția supremă la Palatul Elysée vor avea loc în aprilie. Planul unui nou model european de creștere alături de ideile evaluării comune a problemelor de mediu și securitate în contextul redimensionării zonei Schengen demonstrează maturitatea politică a președintelui francez, asigurându-i drumul către un nou mandat.

Conceptul destinului comun al tuturor europenilor va fi din ce în ce mai vizibil în acest an.

Obiecțiile euroscepticilor au devenit marginale în timpul pandemiei, ajutorul oferit între vecinii bătrânului continent a demonstrat și existența unei legături spirituale. Furnizarea cu prioritate a vaccinurilor și ajutorul continuu au putut convinge și cei mai inflexibili polonezi de avantajele unionale.

Politica eficientă de mediu poate fi gestionată doar la un nivel supranațional. Totodată resursele financiare comune, oricând disponibile și avantajoase au nevoie de supraveghere și control. Putem aminti doar de fondul de redresare în valoare de 750 miliarde de euro, pentru a nu mai exista alte suspiciuni.

Atunci când banii se împart și politica internă devine una comună! În viitoarea campanie electorală românească vor fi alături de veritabilii lideri naționali și lideri politici europeni.

Bineînțeles probleme privind diverse aspecte culturale vor genera mici dispute, dar ca într-o adevărată familie își vor găsi rezolvarea în interior. Pe măsura trecerii timpului Europa se consolidează ca un stat al evoluției și civilizației care respectă valorile naționale ale fiecărui popor. Promovarea principiilor naționaliste extreme nu își va mai găsi adepți în circumstanța actuală.

Din păcate momentan România suportă efectele politicilor interne gestionate defectuos prin introducerea candidaților de paie la alegerile din 2020. Știm că pentru obținerea unor rezultate este nevoie și de strategii experimentale. Unii lideri inventați în perioada recentă și-au arătat incapacitatea și nepotrivirea în timpul anului de probă. Statul Washington a adoptat legea “Three Strikes and You’re Out” în 1993. Cel puțin ca identitate a raționamentului american învățăm că nu se pot credita în plan politic oportuniștii și incompetenții pe termen lung. Domnilor, se poate trece la nivelul următor!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy