Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

21 ianuarie – Ziua Internațională a Îmbrațișărilor

free-hug_09972700

International Hug Day sau Ziua Internațională a Îmbrățișărilor este marcată în fiecare an în data de 21 ianuarie, între Crăciun și Sfântul Valentin. Sărbătoarea a fost instituită în 1986, de pastorul Kevin Zaborney (din Michigan, SUA) și s-a răspândit repede în toată lumea.

Cercetările arată că îmbrăţişările sunt benefice pentru sănătate, schimbă metabolismul, ajută la întărirea imunităţii şi contribuie la scăderea riscului apariţiei bolilor de inimă.

O îmbrăţişare de doar 20 de secunde acţionează ca un bun tonic, creşte nivelul oxytocinei, hormonul dragostei care este răspunzător de starea de bine şi scade nivelul cortizolului, hormonul stresului.

Copiii care sunt ţinuţi în braţe sau îmbrăţişaţi plâng mai puţin şi sunt mai liniştiţi pentru că se simt în siguranţă, iau în greutate mai repede şi devin mai sociabili când sunt mari, decât de cei care sunt neglijaţi.
O îmbrăţişare afectuoasă poate reda celui care o primește încredere şi speranţă.

Îmbrăţişarea este un gest simplu, obişnuit, pe care ar trebui să îl punem în practică mai des.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *