Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, prezent la manifestările dedicate ierarhului cărturar Melchisedec Ştefănescu

În perioada 14-16 mai s-a desfășurat cea de-a XVII-a ediție a manifestării anuale închinate episcopului Melchisedec Ștefănescu, organizată de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Centrul Eparhial de la Roman, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț.

Zilele ”Episcop Melchisedec” au devenit o tradiție în viața culturală romașcană.  Mijlocul lunii mai este dedicat comemorării fostului episcop al Romanului Melchisedec Ştefănescu (16 mai 1892).

Astăzi, 16 mai, la Arhiepiscopia Romanului au avut la ceremoniile închinate ierarhului cărturar Melchisedec Ştefănescu, eveniment la care a participat și președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. După slujba susţinută de către un sobor de preoţi condus de IPS Ioachim Băcăuanul, oficialităţile şi credincioşii au pornit într-o procesiune până la mormântul ierarhului, situat în curtea Fundaţiei „Episcop Melchisedec”.

„Îi mulțumesc Înaltpreasfinției Sale Ioachim Băcăuanul, Arhiepiscop al Romanului si Bacaului, pentru invitatia de a participa astăzi la cea de-a XVII-a ediție a manifestarii anuale inchinate episcopului Melchisedec Ștefănescu Manifestarea a reprezentat un prilej de a ne prezenta omagiul față de ierarhul cărturar Melchisedec Ștefănescu, un omagiu adus învățăturilor sale, credinței pe care a răspândit-o în rândul semenilor cat si pentru pentru vasta sa activitate culturală de care ne bucurăm și în zilele noastre. Felicit organizatorii, care an de an reușesc să pună la punct un eveniment atât de important în viața comunității și le doresc să aibă puterea de a menține această tradiție.”a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

De la an la an participarea este tot mai intensă, oameni din întreaga țară participând direct sau indirect la manifestările organizate de către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy