Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

30 aprilie 2019, zi liberă pentru salariaţii din sectorul public

Ministerul Muncii a anunțat printr-un comunicat de presă că ziua de marți, 30 aprilie, va fi liberă pentru angajații din sectorul public, în urma deciziei de vineri adoptată în ședința de Guvern.

Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii. Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă. Pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, potrivit planificărilor stabilite.

Guvernul României a legat liberele acordate de Paști cu ziua de 1 Mai, astfel că sectorul bugetar va avea parte de o minivacanță de șase zile.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *