Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

40 de cazuri noi de rujeolă confirmate în județul Neamț săptămâna trecută

Rujeola continuă să facă ravagii! Alte 40 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în județul Neamț, în perioada 13-17 mai.

foto cu caracter ilustrativ

Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în aceeași perioadă, în întreaga țară, a fost de 83. Cele mai multe, înregistrate în Neamţ (40), apoi Teleorman (7), Braşov (6), Buzău (6) şi Bucureşti (5).”, transmite Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT)

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea și clasificarea unui caz durează în medie 3 săptămâni.

Astfel, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 17 mai este 16.800, din care 64 de decese.

sursa: CNSCBT

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli.
În România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *