4/04 va fi Ziua Națională Pentru Interzicerea Fracturarii Hidraulice în România!

In data de 4 aprilie 2013 va avea loc un protest impotriva extragerii gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Protestul este national, iar in Targu Neamt se va iesi in strada cu mars pe Bd-ul Stefan cel Mare, plecare de la sensul giratoriu Policlinica (statuia lui Ion Creanga). Ora de intalnire este 16:30. Se anunta proteste si in Piatra Neamt.

Judetul Neamt, invecinat cu Vaslui, unde se afla un mare perimetru concesionat deja pentru extragerea gazelor de sist prin fracturare hidraulica, va fi afectat de efectele acestei metode controversate.

Toti suntem responsabili pentru toate zonele tarii iar dezvoltarea durabila nu poate fi realizata izolat de alte regiuni.
Numeroase organizatii şi persoane ne implicăm în organizarea zilei nationale impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica, când, în mai multe localităţi din ţară, vor avea loc mitinguri şi marşuri, proteste prin care vom atrage atenţia asupra pericolelor metodei de explorare si exploatare prin fracturarea hidraulică şi vom cere:

• adoptarea legii de interzicere a fracturării hidraulice în explorarea şi exploatarea gazelor de şist;

• anularea imediată a HG-urilor prin care acordurile de explorare şi exploatare, ilegale şi neconstituţionale, au fost aprobate;

• desecretizarea contractelor de concesionare;

• începerea şi în România a unor studii de impact.

Trucuri pentru a invita la eveniment toti prietenii din lista cu 2 click-uri de mouse gasiti pe www.stopfracturare.ro, prima pagina, chiar sub harta . Sunt link-urile care duc la aplicatiile pentru butoanele de „invite all” pentru utilizatorii de Chrome si Mozilla.

Pe 4 aprilie ieșim în toată ţara pentru a protesta împotriva explorării şi exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică!

Gazele de șist sunt noua atracție a “investitorilor strategici”. De ce? Pentru că au fost alungați din aproape toate ţările europene, chiar și din SUA sau Bulgaria, dar în România se contează pe corupția politicienilor, pe manipulare și, mai ales, pe neimplicarea oamenilor. Noi vrem să le dovedim că se înșală.

Ne-am prins deja că democraţie nu înseamnă punerea unei ştampile din 4 în patru ani, ci implicare reală a opiniei publice în procesul de luare a deciziilor importante. Ei, dimpotrivă, au comandat pionilor principali ai mass-mediei naţionale off-line să nu se implice, să nu ne informeze despre problema asta de interes naţional. Speră să câștige printr-o tactică şi mai parşivă decât obişnuita deja  dezinformare. Speră să câştige print-o lipsă totală a informării, ceea ce  ar duce la o lipsă totală de reacţie.

Dar noi vrem transparenţă, vrem intenţii curate şi bunăvoinţă din partea celor pe care i-am desemnat să ne conducă! Aşa că ne vom informa reciproc şi le vom spune părerea noastră despre mişeliile pe care le pun la cale, chiar dacă se aşteptau să nu avem nici o părere.

GAZELE DE ŞIST NU NE-AR DA INDEPENDENŢA ENERGETICĂ, CI NE-AR OTRĂVI APA, PĂMÂNTUL, AERUL ŞI VIAŢA!

Independența energetică e un mit și locurile de muncă sunt o iluzie pe care cei care „conduc și au condus” această țară ni le înșiră pe tapet pentru a ne convinge să-i lăsăm să distrugă, prin otrăvire, România.

Minciuna guvernanților, indiferent de culoarea lor politică, nu mai poate fi tolerată. Fracturarea hidraulică nu se mai vindecă! Apa ar rămâne otrăvită, terenurile ar deveni sterile, terenurilor şi locuinţelor le-ar scădea drastic valoarea, casele din zonele fracturării s-ar crăpa sub cutremurele de suprafața și sub trepidațiile miilor de mașini de mare tonaj. Nu am avea independență energetică durabilă, pentru că exploatarea durează cam 5 ani. Am rămâne doar cu suferința în timp ce politicienii și corporațiile și-ar cumpăra drepturi de folosire a izvoarelor montane cu apă curată pe care să ne-o vândă şi insule în paradisuri tropicale pentru a-și petrece bătrânețile pe banii munciţi de noi.

Zonele pe care se dorește forarea acoperă aproape 70% din teritoriul țării noastre precum urmează:
VAMA VECHE, COSTINEŞTI, EFORIE, ADAMCLISI, CAPIDAVA, BÂRLAD, VASLUI, VOIVOZI, TRIA, BĂILE FELIX, TULCA , ADEA, CURTICI, PERIAM, BILED, PĂULIŞ, PARŢA, BUZIAŞ, CRAI, MĂCIN, BABADAG.

Mai jos aveţi harta fizică a zonelor „vândute” de guvern. Suprapuneţi peste asta o hartă hidrografică şi o să vedeţi genocidul lent pe care ni-l pregătesc tuturor corporațiile petroliere mână în mână cu iubiţii noştri conducători.harta1

Ce să facem? Plecăm toţi în pribegie prin munţii patriei pentru cel puţin 3-4 generaţii? Sau luptăm pentru pământul, apa şi viaţa noastră?

DE CE SPUNEM NU FRACTURĂRII HIDRAULICE?

Studiile ne informează că exploatarea gazelor de șist prin această metodă, poluează pânza freatică. Prin aplicarea ei se pot elibera în atmosferă gaze periculoase, care, pe o rază de aproape un kilometru în jurul zonei de exploatare cauzează:

* PROBLEME DE SĂNĂTATE: dureri de cap, dificultăți de respirație, sângerări nazale, apariția explozivă a bolilor specifice sistemului nervos, apariția bolilor de piele, diverse tipuri de cancer.

* PROBLEME ECONOMICE ŞI DE MEDIU: cutremure, alunecări de teren, distrugerea florei și faunei, contaminarea apei potabile și a celei subterane, soluri toxice și radioactive.
* Chiar mai expuse riscului de contaminare, sunt zăcămintele de apă fosilă aflate la o adâncime mult mai mare – rezerve strategice de apă care trebuiesc protejate cu orice preț.
* Un alt pericol îl constituie scăpările de gaz metan pe lângă coloanele de țevi și pătrunderea lui în atmosferă. Au existat până în prezent scăpări majore de CH4 recunoscute de companii şi de autorităţi, iar acesta are un efect de seră de 4 ori mai mare decât CO2-ul.
* Consumatorii de produse agricole ar trebui să facă o selecție riguroasă a produselor pe care le cumpără deoarece sursele de apa a producătorilor din zonele industrializate pot fi contaminate de substanțele toxice rezultate din fracturarea hidraulică.
* Proprietarii de terenuri din zonă ar putea să nu mai primească niciodată certificate de producători bio.

CE FACEM?

Primul pas este să le spunem hotărât prin acest protest ca „ne-am prins” si nu acceptam minciuna. Banii publici nu pot finanta capricii, ci o adevarata cercetare pentru energii regenarabile. Informam oamenii despre adevaratele efecte si demontam asa-zosele „beneficii” ale gazelor de sist. Cetateanul informat nu poate fi manipulat!

ÎMPREUNĂ SUNTEM MULT MAI PUTERNICI DECÂT EI! ŞI MULT MAI BOGAŢI!

EI AU BANII, NOI AVEM VIAŢA NOASTRĂ ŞI A COPIILOR NOŞTRI DE APĂRAT!

SOARTA PĂMÂNTULUI, A NOASTRĂ ȘI A URMĂTOARELOR GENERAȚII DEPINDE DE FIECARE DINTRE NOI! NU VĂ GÂNDIŢI CĂ SUNTEŢI PREA MIC(Ă), CĂ NU CONTAŢI. FIECARE OM CONTEAZĂ!
SĂ ACȚIONĂM UNIȚI ȘI ÎN SINCRON !

ÎMPREUNĂ REUȘIM !

Resurse:

Toți cei care vor să inițieze o acțiune în localitatea lor pot trimite un mail la adresa „[email protected] sau pot intra în legătură pe Facebook cu alți organizatori, pentru a primi ajutor dar și flyere, postere și alte materiale.

Imagini pentru susținere pe Facebook și nu numai: http://tinyurl.com/ahvjonb

Artiști Români Împotriva Fracturării. http://tinyurl.com/9wcgtlg

Evenimentul este detaliat aici:

https://www.facebook.com/events/573510566005879/579189558771313/?notif_t=plan_mall_activity

Tot pe internet mai exista si trei petitii care au nevoie de cat mai multe semnaturi:
http://www.causes.com/actions/1740176-dont-frack-our-planet
http://www.avaaz.org/en/petition/Help_to_BAN_Fracking_in_Romania/?fDqLteb&pv=8
http://www.petitieonline.com/nu_vrem_exploatarea_gazelor_de_sist_in_romania_prin_fractionare_h

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy