Intervenții ale pompierilor nemțeni: Bărbat surprins de torenți și gospodării inundate

Ploaia torenţială căzută astăzi, 24 iulie, a pricinuit necazuri în mai multe zone din județul Neamț.

Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din gospodării, salvarea celor surprinși de viitură, dar și pentru căutarea unor persoane înecate.

Astăzi, în jurul orei 14:00, un bărbat din comuna Mărgineni, satul Itrinești, a fost surprins de doi torenți formați pe deal, în timp ce se afla cu vitele la păscut. La locul evenimentului s-au deplasat comandantul de detașament și un echipaj de pompieri militari cu o autospecială complexă de intervenție, o barcă și un autoturism de serviciu din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț.
Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit de pompieri, cu semne de lividitate cadaverică. Bărbatul a fost declarat mort, la locul evenimentului aflându-se și o ambulanță SMURD. Pompierii l-au găsit la aproximativ un km distanță de locul unde fusese surprins de cei doi torenți.
De asemenea, sunt în desfășurare misiuni de evacuarea a apei din curți, astfel:

  • un echipaj cu motopompa intervine în com. Pipirig – localitățile Stânca si Pâțâligeni;
  • un echipaj cu motopompa intervine în Stațiunea Bălțătești.

Tot astăzi, pompierii au recuperat trupul unui bărbat înecat în lacul Izvorul Muntelui (zona Bistriciora, comuna Ceahlău). Acesta fusese dat dispărut în seara de 21 iulie. Familia a confirmat identitatea celui mort.
Fetița dispărută ieri, 23 iulie, în apele Cracăului nu a fost găsită încă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy