Veste bună! O nouă minivacanță pentru români în august

Sărbătoarea religioasă a Adormirea Maicii Domnului, de pe 15 august, a devenit zi liberă legală, pentru toți angajații români. 

Vestea bună e că data de 15 august 2018 pică într-o zi de miercuri, iar cei care vor fi nevoiți să lucreze vor fi plătiți dublu sau vor recupera ziua liberă la o data ulterioară, aleasă de ei.

Avem o veste bună pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă în a doua parte a lunii august pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare pentru a oferi românilor câteva zile de odihnă”, a transmis prim-ministrul  Viorica Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de joi, 02 august.

Potrivit premierului,  fac excepție de la această hotărâre locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în zilele de 16 şi 17 august, dar şi participanţii la aceste procese.

Românii se mai bucura de încă 4 zile libere legale, până la sfârșitul anului 2018:

Sfântul Andrei – 30 noiembrie (vineri)

Ziua Națională a României – 1 decembrie (sâmbătă)

Crăciunul – 25 decembrie (marți)

– 26 decembrie (miercuri).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy