Gropile de gunoi de la Roman și Târgu Neamț, țeapa băieților deștepți

La Roman și Târgu Neamț s-au făcut două depozite temporare de depozitat gunoiul. Un fel de gropi de gunoi unde firmele care adunau deșeurile menajere din zonele Roman și Targu Neamt ar fi trebuit să le depoziteze temporar pentru ca la deschiderea depozitului județean de la Girov să le transporte acolo.

De la bun început, cu aprobarea complicitară a consiliilor locale din Roman și Târgu Neamț s-a acceptat tacit faptul că gunoiul depozitat în aceste gropi temporare va rămâne acolo pe veci. Prețurile aprobate pentru ridicarea și ducerea gunoiului la respectivele gropi era din start insuficient și pentru o viitoare relocare a lui la Girov, dar suficient pentru ca niște băieți deștepți să facă profit morman.

Așadar, toată lumea a știut de la bun început ca este o țeapă și o poluare premeditată și pe veci. Primăriile au știut, Mediul a știut, toate instituțiile de control au știut, ca să nu mai spunem că noi am scris despre asta de nenumărate ori.

Acum lucrurile sunt deja clare și chiar nu se mai poate răscoli muntele de gunoi intrat în putrefacție de ani de zile fără să produci adevărate bombe biologice.

Pe ce se bazau și la ce mai speră băieții deștepți care au făcut bani cu sacul din aceste afaceri? Ei sperau să ”găsească” înțelegere de la guvern pentru o lege, ordonanță sau ceva care să le permită să lase gunoiul acolo, să îl acopere cu un mal de pământ ca să rămână cu banii în buzunare. Ei bine, și-au luat țeapă. Nu au găsit pe nimeni dispus să încalce directivele europene sau să închidă ochii, iar acum situația e urâtă rău. Se vor mai preface ei ca mai duc câte o mașină două din gunoiul de acolo la Girov dar nu vor putea să îl care tot decât dacă vor scoate milioane din buzunare …

Va urma.

Iosub Robert

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy