22 aprilie – Ziua Planetei Pâmănt

În fiecare an, pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului, zi în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Ziua Pământului a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care il arată față de mediu. Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri.

După 2 decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de țări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorința de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre.

În anul 2009, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ și expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat și mai verde.

Tema Zilei Pământului 2019 este „Protejaţi-ne speciile” (Protect Our Species), în încercarea de a atrage atenţia asupra animalelor aflate pe cale de dispariţie. Organizatorii acţiunii globale spun că 40% dintre cele 11.000 de specii de păsări din lume înregistrează scăderi ale populaţiei, iar 75% din recifele de corali sunt în pericol.

La nivel național, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Ministrul Tineretului și Sportului sărbătoresc astăzi Ziua Pământului printr-o amplă acțiune de igienizare a pădurilor, desfășurată sub sloganul ”Fii Voluntar de Ziua Pământului”.

Direcțiile Silvice și Direcțiile Județene pentru Sport și Tinere organizează astăzi pe raza ocoalelor silvice din structura Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva acțiuni de igienizare, la care participă numeroși voluntari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy