Ziua Eroilor, sărbătorită și în municipiul Roman

Ziua Eroilor este o sărbătoare naţională a poporului român, prin care este comemorată memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. 

„I-am comemorat, astăzi, pe bărbații și femeile care și-au servit patria, pe toți cei care au urcat la Ceruri luptând pentru pământul nostru, pentru ca noi să fim liberi și să facem bine pentru cei din jur. Nu întâmplător Ziua Eroilor se sărbătorește odată cu Înălțarea Domnului, marea sărbătoare creștină ce simbolizează Înălțarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile de la Înviere.
Pentru eroii noștri avem datoria – noi, românii, să fim mai uniți, noi romașcanii să fim mai buni, mai toleranți, mai iubitori față de cei din jur. Hristos s-a Înălţat!”, a transmis primarul Lucian Micu

Ziua Eroilor este celebrată de Ziua Înălţării Domnului, mare sărbătoare creştină, care marchează înălţarea la cer a lui Iisus Hristos, la 40 de zile după Înviere, respectiv la  6 iunie anul acesta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy