Deputatul Iulian Bulai de la USR cere demisia primarului de Roman de la PNL

Foto: Facebook

„De cinci zile, locuitorii orașului Roman nu au apă. Femei cu copii mici, sute sau mii de bolnavi, acasă și la spital, bătrâni neajutorați și multe alte categorii sociale nu beneficiază de cea mai importantă resursă. Privarea de apă este inimaginabilă, trebuie să avem soluții pregătite pentru orice fel de probleme care ar putea apărea și lipsi o întreagă comunitate de apă.”, a declarat deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai.

Deputatul Iulian Bulai consideră că autoritățile ar trebui să facă mai mult.

„Sunt mulți factori care au dus la această situație, înțelegem cu toții că pot apărea, dar este responsabilitatea autorității locale să se asigure că astfel de probleme pot fi rezolvate rapid. O administrație locală își ia măsuri, astfel încât un posibil disconfort care să afecteze calitatea vieții locuitorilor să fie cât mai puțin probabil. Nu, doar acele containere de gunoi umplute cu apă nu sunt deloc o măsură demnă de acest secol.”, a precizat deputatul USR.

Iulian Bulai este de părere că primarul de Roman ar trebui să demisioneze, nu înainte de a da explicații populației cu privire la această situație gravă care a privat romașcanii de apă.

„Am o mare problemă cu faptul că Primăria Municipiului Roman nu recomandă, ci îi obligă pe romașcani să semneze cu societatea Apaserv, deci are cea mai mare responsabilitate în acest caz. Primăria va spune că vinovat e operatorul de apă – canal, ApaServ că de vină e firma care face lucrările, iar firma respectivă că nu există documentație din care să reiasă concret unde se află rețeaua de apă. Nimeni nu e vinovat, iar de suferit vor avea tot romașcanii, adică exact cei care nu au de ales cine să le furnizeze apa și nici prețul pe care să îl plătească.

La nivel înalt s-au cerut demisii pentru situații mai puțin grave, dar pare că domnul primar Lucian Micu stă confortabil în continuare în scaunul de primar. Îi solicit public domnului primar să le transmită romașcanilor explicații clare privind modul în care s-au desfășurat evenimentele de la producerea avariei și cum s-a străduit dumnealui mai exact ca romașcanii să aibă apă din nou într-un timp foarte scurt.

Personal, consider că domnul Micu trebuie să își dea demisia pentru că modul în care a orchestrat rezolvarea acestei probleme nu îl arată ca fiind un bun gospodar, dedicat total pentru comunitatea care l-a ales drept conducător. Dacă nu reușești să rezolvi o astfel de problemă, ce faci dacă apar, Doamne ferește!, altele mult mai grave?

La Bacău, primarul nu a fost în stare să rezolve o problemă similară și abia acum partidul s-a delimitat de el. Nu trebuie să repetăm aceeași situație și la Roman. Primarul Micu trebuie să plece acum!

Dacă în condițiile actuale nu se poate rezolva rapid problema furnizării apei în Roman, administrația locală ar trebui să caute o firmă privată care poate. Incompetența nu trebuie păsuită la nesfârșit!”, a punctat deputatul Iulian Bulai în postarea sa de pe Facebook.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy