Pediatria se pregătește să fie un focar de infecții intraspitalicești

Pediatria de la Piatra-Neamț a intrat într-un proces de reabilitare demarat de fosta conducere a spitalului de pe vremea când director era medicul Lazăr.

Ca de obicei, cei de la DSP Neamț au închis ochii când au început să se facă toate măgăriile de la această secție. Azi vă vom prezenta un aspect care este de natură să pună în pericol sănătatea micuților ce vor fi internați la această secție.

În toate spitalele, cabinetele veterinare, bucătăriile de restaurante și alte zone unde igiena trebuie să fie la un nivel superior este interzis cu desăvârșire să pui pe jos materiale de tip linoleum care pot aduna microbi și bacterii pe la toate muchiile. De regulă se pun materiale de tip rășini epoxidice care imită oarecum linoleumul, dar nu au muchii unde să se poată adăposti microbii.

Ei bine, la pediatria din Piatra-Neamț s-a pus pe jos un linoleum. Nimeni normal la cap din acest oraș care vrea să își renoveze casa și vrea să aibă curat nu își pune linoleum. La spital, sub atenta privire a DSP, iată că avem pe jos un material tip linoleum sau, cum spun cei din această secție, un loc de unde nu mai scoate nici dracul microbii intraspitalicești.

Nici nu vă mai spunem cât a costat minunea de linoleum ca să nu vă speriați. Ideea e că dacă nu se face ceva acum, în ceasul al 12-lea nici nu se va mai face. Aici DSP-ul ar avea un cuvânt important de spus, dar asta doar în cazul în care cei care au făcut lucrarea nu au pile destul de bine înfipte pentru a pune pe burtă Direcția de Sănătate Publică, instituția suspectă de mai multe fapte de corupție decât câți microbi intraspitalicești sunt în Neamț.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy