De la 1 ianuarie 2019, se va reintroduce taxa de mediu

Marți, 30 ianuarie, primarul Lucian Micu a invitat reprezentanții asociațiilor de proprietari pentru a doua rundă de dezbateri pe tema bugetului pe anul 2018. 

Primarul le-a prezentat cetățenilor obiectivele pe care și-a propus să le realizeze anul acesta în materie de modernizări alei și realizări parcări de reședință. În același timp, administratorilor și președinților și s-a explicat că, în 3-4 luni, prețul la colectarea și transportul deșeurilor va scădea la aproximativ 6,40 lei de persoană, odată cu darea în funcțiune a stației de sortare și transfer de la Cordun. În același timp a făcut un apel către locuitorii orașului ca împreună cu Primăria și asociațiile de proprietari să acorde importanță colectării selective a deșeurilor. În Roman operatorul de salubrizare va amplasa pubele pentru fiecare tip de deșeuri, iar cetățenii trebuie neapărat să ducă fiecare tip de deșeu la containerul corespunzător. Primarul atrage atenția că, de la 1 ianuarie 2019, se va reintroduce taxa de mediu și aceasta va fi de 180 de lei pe tonă.

Taxa va fi calculată la cantitatea pe care o ducem la depozitul de la Girov, deci este în interesul nostru al tuturor să ducem cât mai puține deșeuri, iar asta se poate face doar prin colectarea selectivă. Sunt conștient că este mult de muncă, dar cred că prin implicare vom reuși să respectăm mediul, să păstrăm curățenia în oraș, să fim și mai educați și mai civilizați.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy