Acțiunea BLOCADA – Polițiștii și jandarmii nemțeni au fost alături de cetățeni, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică

În cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii și jandarmii nemțeni au fost alături de cetățeni, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc, pentru combaterea consumului de droguri, precum și pentru  informarea acestora cu privire la adoptarea unei atitudini responsabile și preventive.

Astfel, la data de 4 iulie a.c. polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au fost prezenți în stradă, cât și în zonele cu un aflux mare de persoane, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Activitățile și controalele de astăzi au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

Forțele de ordine, au informat cetățenii cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele unui comportament agresiv.

De asemenea, părinții au fost sfătuiți să îi instruiască pe cei mici în legătură cu prevenirea furturilor sau a tâlhăriilor, precum și în legătură cu pericolele generate de consumul de droguri.

În Târgu-Neamț, în intervalul orar 14-16, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț și jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au legitimat peste 80 de persoane, fiind efectuate verificări la 4 operatori economici.

Totodată, polițiștii au desfășurat și activități pentru siguranța traficului, fiind verificate 60 de autovehicule.  

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, 5 la Legea 61 și 21 la O.U.G. 95.

***

Și în municipiul Roman, în intervalul orar 19:00-21:00, polițiștii și jandarmii au acționat în zona Parcului Municipal, pe străzile Chimiei și Aleea Revoluției., fiind legitimate 30 de persoane și aplicate 3 sancțiuni contravenționale.

Totodată, forțele de ordine au efectuat verificări la 8 săli de jocuri, de pe raza municipiului Roman.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy