Actiunile de informare a cetătenilor în cadrul Campaniei „Tu decizi! Votează legal!”, au continuat pe parcursul acestei săptămâni în judetul Neamt

Politisti din cadrul Sectiei nr. 3 Politie Rurală Săbăoani au fost prezenti în rândul locuitorilor comunelor Tămăseni si Săbăoani, cărora le-au adus la cunostintă prevederile legale si riscurile la care se expun dacă încalcă legislatia electorală. Cetătenilor li s-au prezentat informatii privind art. 55 din Legea nr. 35/2008 ce prevede că promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de către alegător, în acelasi scop, constituie infractiuni si se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
În târgul din comuna Cândesti, politistii Sectiei nr. 1 Politie Rurală Borlesti au distribuit 150 de fluturasi cu mesajul Campaniei „Tu decizi! Votează legal!”, iar în locuri cu aflux mare de persoane au postate afisele campaniei.
Politistii Compartimentului de Analiză si Prevenire a Criminalitătii au continuat activitătile de prevenire si informare a cetătenilor din mediul urban. În mall-urile, în pietele si supermarket-urile din Piatra Neamt politistii au discutat cu cei prezenti despre modificările aduse la Legea nr. 35/2008 si anume că în categoria bunurilor a căror oferire si primire constituie mită electorală intră si alimentele, băuturile alcoolice sau nealcoolice, produsele din tutun ori mărfurile nealimentare.
Activitătile de prevenire s-au îndreptat si către alegătorii care au împlinit 18 ani si care votează pentru prima dată. Politistii de prevenire au desfăsurat o actiune de informare într-un liceu din Piatra Neamt, tinerilor fiindu-le înmânati fluturasi cu mesajul campaniei.
Actiunile continuă si în acest week-end, sâmbătă, 24 noiembrie, cand Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamt va desfăsura cu ocazia meciului de fotbal dintre echipele F.C. Ceahlăul Piatra Neamt si F.C. Rapid Bucuresti, o
actiune de prevenire a votului ilegal si a mitei electorale. Începând cu ora 19.30, la stadionul municipal jandarmii aflati în dispozitiv vor împărti pliante cu mesajul campaniei.
Activitatea are ca obiectiv informarea tuturor cetătenilor cu drept de vot cu privire la prevederile legale în vigoare privind alegerile parlamentare si constientizarea riscurilor la care se expun în cazul în care votează ilegal sau votul este influentat de mita electorala.
Campania „Tu decizi! Votează legal!” este desfăsurată de Ministerul Administratiei si Internelor în contextul alegerilor pentru Camera Deputatilor si Senatului. Scopul campaniei este acela de a responsabiliza alegătorii cu privire la exercitarea dreptului de vot în mod legal, neinfluentat de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.
Detalii despre campania „Tu decizi! Votează legal!” puteti obtine accesând site-ul http://www.votlegal.mai.gov.ro, care contine informatii cu caracter legislativ, precum si un flux de stiri actualizat în mod dinamic (cu informatii, foto si fisiere audio-video) despre actiunile desfăsurate, potrivit competentelor, de structurile M.A.I. din plan central si teritorial.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy