Adrian Păduraru, vicepreședinte CJ Neamț: „Fiecare membru al comunității este valoros, important și merită sprijinit.” – CSCPAD Roman asigură servicii sociale pentru mii de beneficiari cu nevoi speciale

La Roman a avut loc inaugurarea Complexului de Servicii pentru Comunitate pentru Persoane Adulte cu Dizabilități (CSCPAD), un serviciu social nou cu personalitate juridică, subordonat Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

Vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru, a onorat invitația directorului Elena-Adina Luncanu de a participa la acest moment important, mai ales că investiția s-a realizat cu sprijinul Consiliului Județean. Alături de Adrian Păduraru, la inaugurare au mai participat prefectul de Neamț, Adrian Niță, președintele CJ Neamț, Ion Asaftei, conducerea DGASPC Neamț și alte oficialități.

Mă bucur că instituția pe care o conduc în calitate de vicepreședinte, Consiliul Județean Neamț, a oferit susținerea și fondurile necesare pentru transformarea unei clădiri de circa 500 mp într-un spațiu foarte bine amenajat și dotat, conform standardelor cerute de acest domeniu al serviciilor sociale dedicate persoanelor cu nevoi speciale.

Beneficiarii deserviți sunt de ordinul miilor, atât din Roman, cât și din aproape 30 de comune limitrofe.

Cei care apelează la serviciile CSCPAD Roman au la dispoziție și un centru de zi unde pot beneficia de terapii gratuite specifice pentru recuperare și îmbunățirea calității vieții, tocmai pentru a evita instituționalizarea.

Pe lângă serviciile de îngrijire oferite persoanelor cu nevoi speciale, acest centru asigură și cadrul pentru evaluare, informare, consiliere, preluarea și gestionarea documentelor necesare pentru încadrarea în grad și tip de handicap, tocmai pentru a evita deplasarea în municipiul reședință de județ, Piatra-Neamț.

Nu în ultimul rând, CSCPAD Roman are și o echipă mobilă care oferă servicii la domiciliul beneficiarilor greu deplasabili pentru a oferi terapiile necesare într-un mediu familiar și sigur.

Am toată încrederea că prin eforturile personalului acestui centru, beneficiarii se vor simți susținuți, încurajați și vor avea o calitate a vieții mult îmbunătățită.

Vă asigur că instituția CJ Neamț își continuă misiunea deosebit de importantă de a crea medii incluzive pentru fiecare persoană din județ și de a oferi servicii sociale de înaltă calitate pentru toți beneficiarii săi, în acord cu legislația în vigoare și cu nevoile tuturor. Fiecare membru al comunității este valoros, important și merită sprijinit.

este mesajul transmis de vicepreședintele CJ Neamț, Adrian Păduraru

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy