Amenzi în valoare de 20.000 de lei, deținătorilor de valori monetare

În perioada 08 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015, polițiștii nemțeni din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au desfășurat acțiunea“SAFETY CASH”, derulată la nivel naţional, pentru verificarea respectării normelor Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

Poliţiştii au urmărit cu preponderenţă prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului societăţilor vizate, modalitatea de organizare şi executare a transportului de valori cu respectarea prevederilor legale incidente, respectiv colectarea şi transportul numerarului cu autoturisme amenajate şi personal însoţitor înarmat, precum şi asigurarea protecţiei locurilor de depozitare a valorilor cu respectarea minimă a cerinţelor de securitate.

Astfel, poliţiştii au verificat 76 de unităţi economice, 53 de stații de distribuire carburanți, 106 locuri de depozitare a valorilor şi 14 autovehicule de transport valori.

În urma verificărilor efectuate cu privire la respectarea prevederilor legale privind amenajarea locurilor de depozitare, polițiștii au constatat 14 nereguli privind lipsa protecţiei mecanofizice, 32 privind lipsa sistemelor electronice de securitate şi 45 privind neasigurarea cu pază.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale prestatorilor de servicii de pază și protecție, în valoare de 3.300 de lei şi 12 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor de unităţi, în valoare de 15.000 de lei.

De asemenea, în urma verificărilor privind organizarea transportului de valori, polițiștii au aplicat 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 de lei.

În urma controalelor efectuate au fost dispuse măsuri de reorganizare a activităţii pentru cazurile în care s-a constatat că nu sunt luate toate măsurile de securitate pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii de pază, transport de valori şi asigurare a securităţii obiectivelor de pe raza de competenţă.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest fel, punând accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea, pentru creșterea siguranței transporturilor de valori, a locurilor de depozitare a acestora și prevenirea faptelor ilicite la regimul pazei obiectivelor, bunurilor şi valorilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy