Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Animalele sălbatice, călcate de mașini. Dovada incompetenței politicienilor

Recent au apărut în presă dezbateri pe tema accidentelor în care au fost victime animale sălbatice. Am urmărit cu multă indignare cum s-a vorbit încontinuu de cadrul legislativ și de cum se intervine sau nu se intervine în astfel de cazuri. Asta denotă că suntem conduși doar de incompetenți.

Problema e una simplă și rezolvarea e și mai simplă.

Avem animale care vin din sălbăticie în zonele populate de oameni. De ce fac asta? De foame și pentru că le tăiem pădurea în care locuiau. Deci, soluțiile sunt simple. Trebuie oprite defrișările prostești și făcute în păduri, ca înainte de 89, adăpători și locuri de hrănire a animalelor unde să li se dea mâncare și apă ca să nu fie nevoite să coboare din pădure în zonele locuite de oameni.

Crede cineva că dacă s-ar descărca la marginea pădurilor resturile de pe la abatoare sau alte rebuturi alimentare ar mai ieși urșii din pădure pe șosea?

Dar dacă s-ar permite abatoarelor și magazinelor alimentare să ducă resturile la locurile de hrănire a animalelor sălbatice cum ar mai încasa șmecherii care colectează pe bani foarte mulți aceste resturi ca să le ardă? Nu v-ați pus problema asta? Nu?

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *