Astenia de primăvară

Astenia de primăvară este o stare psihică și fizică care se instalează odată cu schimbarea vremii. În anotimpul rece, oamenii trec printr-o perioadă de letargie, însă odată cu venirea primăverii, organismul revine la viață asemenea naturii care renaște.
De obicei, astenia de primăvară se instalează brusc, iar cauza principală este creșterea luminii. Astfel, cu cât luminozitatea este mai mare, cu atât efectul este mai brusc asupra organismului, precizează specialiștii.


Sistemul imunitar devine și el mai sensibil, iar carenţele de vitamine şi minerale se resimt. De aceea, în acest nou anotimp, majoritatea oamenilor sunt predispuși la viroze respiratorii. Astenia apare și toamna, însă este mai frecventă primăvara și afectează mai mult femeile.
Astenia de primăvară se manifestă prin amețeli, dureri de cap, anxietate, tonus scăzut,  fiind caracterizat de obicei de o stare generală proastă.

Dacă este ignorată, astenia de primăvară se poate transforma în depresie. De aceea prevenirea ei este soluția cea mai bună, mai ales în cazul celor care au avut de suferit și în anii trecuți.

Exercițiile fizice și cât mai mult timp petrecut în aer liber sunt două modalități prin care se poate lupta cu astenia de primăvară.
De asemenea, o alimentație corectă poate fi de mare ajutor în depășirea asteniei. Este necesar un consum ridicat de fructe și legume crude, pentru a beneficia de vitamine direct de la sursă. Totodată se va încerca evitarea mâncărurile grase, prăjite și cele cu un conținut ridicat de carbohidrați, în special dulciurile bogate în zahăr și produsele alimentare care conțin făină albă.

Toate aceste lucru, alături de un somn odihnitor, vor face ca astenia de primăvară să fie mai ușor de suportat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy