Atentie la tentative de inselaciune! Metoda „Smen”

inselaciune bani bancnote valutaÎn seara zilei de 22.01.2015, orele 20.00, polițiștii au intervenit la o sesizare privind faptul că o persoană necunoscută aflată într-un bar din Piatra Neamț, de pe b-dul Decebal, a încercat să înşele barmanul prin metoda „ŞMEN”.

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a stabilit că în jurul orei 19.30 în bar a intrat un bărbat de aproximativ 40-45 ani care i-a dat barmanului suma de 1100 lei în bancnote de 500 şi de 200 lei, solicitându-i să i le schimbe în bancnote mai mici. În momentul când barmanul îi pregătea banii, un alt consumator din local a început să fotografieze, astfel persoana necunoscută a renunțat să mai schimbe toată suma, schimbând doar o bancnotă de 200 lei în două de 100 lei, după care a părăsit barul.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de înşelăciune și pentru identificarea bărbatului.

În contextul prezentat mai sus și în scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “Șmen”, vă recomandăm:

– nu va încredeți în binevoitori! Nu cumpărați valută de la persoane neautorizate! Poate fi falsă! Aceștia acționează la câțiva metri de un birou de schimb valutar și ar fi păcat să cădeți victimă datorită unui câștig nesemnificativ;

atenție la metoda “Șmen”! Dacă totuși consimțiți să participați la o ilegalitate, când primiți suma solicitată, numărați cu atenție bancnotele și nu mai întoarceți banii spre renumărare! Atunci se realizează înlocuirea sumei valabile cu o suma derizorie și sub pretextul că în zonă și-au făcut apariția polițiști, infractorii dispar, iar victima descoperă ulterior că a fost înșelată!

Haideți sa facem front comun împotriva delincvenței!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy