Au început lucrările pentru realizarea Centrului de Recuperare destinat copiilor cu dizabilități (FOTO)

Foto: Ionel Arsene

Au început lucrările pentru un Centru de recuperare în Roman, destinat copiilor cu vârste între o lună și 18 ani, cu probleme de sănătate neuro-psiho-motrică. Unitatea va fi dotată cu aparatură modernă, iar micuții vor beneficia de gimnastică medicală, masaj de recuperare, asistență și consiliere socială, consiliere psihologică individuală și de grup, ergoterapie, instruire educațională, logopedie și evaluarea afecțiunilor și a disfuncționalităților.

„Sunt bucuros că acest centru de recuperare va deveni funcțional în scurt timp și că va oferi servicii și pacienților din cele 27 de comune limitrofe Romanului. Până acum, recuperarea medicală se putea realiza doar în mediul privat, contra cost, iar multe familii renunțau să își mai trateze copiii din lipsa banilor. Din bugetul Consiliului Județean Neamț s-au alocat 972.000 lei pentru realizarea acestei unități de recuperare, care va funcționa în cadrul Centrului Zonal de Asistență a Persoanelor Aflate în Dificultate Roman.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț am susținut toate proiectele care vizează îmbunătățirea condițiilor de tratament pentru copiii aflați în situații dificile. Acum vom asigura, cu ajutorul personalului medical calificat, servicii de recuperare, reabilitare a micuților din zona Roman și le vom da posibilitatea să socializeze și să se integreze în societate.”, a transmis Ionel Arsene, Președintele Consiliului Județean Neamț.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy