Avertizare InfoCons: Masa de Paște, plină de E-uri

Masa de Paște este întotdeauna îmbelșugată, iar în jurul acesteia se adună întreaga familie – o masă cu de toate, pentru toți!  Dar știați că pe masa de Paște poate ajunge până la 152 E-uri31,86 grame de sare și 200,9 grame de zahăr?!

Scanează produsele pe care le pui pe Masa de Paște cu Aplicația Gratuită InfoCons!

Masa de Paște începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvursti de pui, crenvursti de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muștar și maioneză. Dar, acest aperitiv ajunge până la  83 E-uri31,6 grame de sare și 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare! Dar lista continuă!

Dacă vă îndreptați către nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe ajungeți să consumați până la 29  E-uri și 116,1 grame de zahăr doar pentru desert.  Pe lângă acestea, veți consuma și un suc tip ceai, o bautura energizanta sau poate o bere cu fructe, adăungându-se încă 29 E-uri și  22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumați 58 E-uri și 138, 8 grame de zahăr!

După masa de paște, consumați o gumă de mestecați, adăungând astfel încă 11 E-uri.

Făcând calculul, aflăm că Masa de Paște s-a transformat într-un festin de E-uri (aditivi alimentari), sare și zahăr!  Până la 152 E-uri31,86 grame de sare și 200,6 grame de zahăr pentru o masa de sărbătoare cu doar câteva produse pe lângă care se pot adăuga multe altele!

„O masă de Paște cu o9atitudine înseamnă cu adevărat să ne pese de noi, de părinți, de bunici și de musafiri. Alegeți produsele citind eticheta, alegeți serviciile citind condițiile, și pentru orice nu sunteți siguri, nu ezitați și consultați site-ul InfoCons. Descărcați Aplicația GRATUITĂ InfoCons!”

Sorin Mierlea, Președinte InfoCons

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy