B Zone Folk, „rendez-vous“ muzical de neratat, la umbra Cetății Neamț

  • A treia ediție a festivalului „B Zone Folk România“, organizat de Consiliul Județean, se desfășoară în Parcul Cetate din Târgu-Neamț

Perioada 13-14 mai 2023 vă recomandăm să o petreceți la umbra Cetății Neamț pentru a participa la un eveniment despre folk, prietenie, bucate moldovenești, suveniruri și locuri splendide care așteaptă să fie vizitate.

Parcul Cetate din orașul Târgu-Neamț va fi gazda unui festival devenit deja tradiție: „B Zone Folk România“, prilej de a aduce pe aceeași scenă unii dintre cei mai îndrăgiți interpreți ai genului muzical. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Neamț, în parteneriat cu orașul Târgu-Neamț, Casa Culturii „Ion Creangă“ și Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț. Intrarea la festival este liberă.

Așadar, în orașul de pe malurile Ozanei, îi veți putea asculta pe Grupul de copii „Ariciorii“, Sînziana Ailenei și Grupul „Magic Folk“, Paul Tihan, Andra Andriucă și Bogdan Onofrei, Trupa SPAM, Gheorghe Gheorghiu, Asociația Culturală „Eu Cred“ din Tașca, Grupul „Zori“, cu Daria Boghean și Teodora Beleaua, Ana-Maria Filip, Andrei Păunescu și Cenaclul „Flacăra“, cu Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Radu Gheorghe, Magda Puskas, Cristian Buică, Vanghele Gogu, Walter Ghicolescu, Cătălin Stepa și Trupa „Totuși“.

„Sunt convins că foarte mulți nemțeni așteaptă festivalul! Consiliul Județean susține acest proiect și urmărește ca de la an la an să fie tot mai mulți participanți și evenimentul să fie unul care să intre în calendarul național al iubitorilor de folk. Este o muzică specială, pe care o iubesc oamenii care doresc să își umple sufletul de emoție și bucurie. La cât de frumos e ținutul nostru, la cât de bine se pretează să asculți chitarele la poalele Cetății Neamț, considerăm că e o maximă oportunitate să susținem și să organizăm acest festival. Lansez invitația tuturor celor care ne-au fost alături la edițiile anterioare, să vină și de această dată. Cât despre nemțenii și turiștii care nu au fost până acum la «B zone folk România», sunt convins că vor avea o experiență deosebită, dacă pe 13 și 14 mai vor ajunge în Parcul Cetate din Târgu-Neamț, de la lăsarea răcorii“, a declarat Ion Asaftei, președintele Consiliului Județean Neamț.

Ca și la edițiile anterioare, în weekendul pe acorduri de chitară veți putea gusta din bucatele oferite de producătorii locali din Ținutul Zimbrului și puteți achiziționa suveniruri confecționate de meșterii populari.

Recitalurile sunt susținute în aer liber, pentru a putea admira cadrul natural cu care a fost binecuvântat orașul de la umbra Cetății Neamț. La doi pași se află Parcul Natural Vânători-Neamț, care adăpostește frumoșii zimbri și, de asemenea, de neratat sunt traseele spre lăcașele de cult și muzee.

Timp de două zile puteți admira tot ceea ce are de oferit zona Târgu-Neamț alături de familie și prieteni și nimic nu poate fi mai potrivit decât acest prilej al depănării de amintiri pe cunoscutele versuri ale muzicii folk românești.

Nu uitați! Ne vedem în Parcul Cetate, pe 13 și 14 mai, alături de unii dintre cei mai renumiți folkiști din țară!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy