Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Bani de la Guvern pentru familii și persoane aflate în situații critice din Neamț

Guvernul a aprobat ieri, 4 iunie, printr-o Hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 519.800 lei pentru sprijinirea a 184 familii și persoane singure aflate în situaţii de necesitate în urma unor incendii, inundații sau care au probleme grave de sănătate, astfel:

 53.500 lei pentru 11 familii și persoane singure din județele Argeș, Bacău, Iași, Mureș, Neamț, Olt și Timiș, care au fost afectate de incendii;

 105.000 lei pentru alte 70 de familii și persoane singure din județul Constanța, afectate de inundații în cursul anului 2019;

– restul de 361.300 lei vor fi acordați unui număr de 103 familii și persoane singure din județele Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și București, care fie se confruntă cu situații deosebite în urma unor probleme grave de sănătate, fie se află în risc de excluziune socială.

Ajutoarele de urgenţă aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile teritoriale pentru plăți și inspecție socială și sunt suportate din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul Ministerului Muncii și Protecției Sociale.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *