Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Birou Unic constituit în scopul susţinerii dezvoltării mediului de afaceri din judeţul Neamţ

biroul-unic

Prefectul judeţului, Niculina Dobrilă şi subprefectul Iulian Jugan au participat la activitatea de semnare a acordului de parteneriat pentru constituirea Biroului Unic în scopul susţinerii dezvoltării mediului de afaceri din judeţul Neamţ, care a avut loc astăzi, 28 octombrie. a.c., la sediul Instituţiei prefectului.

Astfel, reprezentanţii a 18 instituţii publice şi organisme intermediare vor face parte din Biroul Unic, entitate fără personalitate juridică, care va funcţiona la Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Neamţ.

„Realizarea unui cadru de dialog instituţional cu mediul de afaceri este una dintre preocupările instituţiei noastre. Astfel, la iniţiativa Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, instituţia noastră a organizat realizarea unui parteneriat între instituţii ale administraţiei publice locale, servicii publice deconcentrate şi organisme intermediare regionale, având ca obiectiv facilitarea şi accelerarea demersurilor de natură administrativă cu care se confruntă antreprenorii din judeţul Neamţ. De altfel, oportunitatea de a crea acest Birou Unic care să reprezinte o interfaţă între mediul de afaceri şi instituţiile statului şi să ofere consultanţă şi informaţii primare specifice antreprenorilor, a fost discutată şi la nivelul Consiliului judeţean”, a precizat prefectul Niculina Dobrilă.

Semnatarii Cartei Parteneriatului pentru crearea Biroului Unic sunt: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Neamţ; Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ; Comisariatul judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu Neamţ; Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord Est; Inspectoratul în Construcţii Neamţ; Oficiul judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Neamţ; Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Neamţ; Direcţia Agricolă Județeană Neamţ; Administraţia Judeţeană a Finanțelor Publice Neamţ; Biroul Vamal de Interior Neamţ; Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamţ; Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ; Inspectoratul de Poliţie Județean Neamţ; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava”al Județului Neamţ; Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ; Primăria Municipiului Piatra Neamţ; Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ.

Metodologia de lucru a Biroului Unic constă în prezenţa a câte unui reprezentant al fiecărei instituţii partenere, o dată pe lună, într-un anumit interval orar, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, spre a oferi consultanţă şi informaţii de specialitate, solicitanţilor.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *