Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Britanicii au ales ieșirea din UE

berxit

Rezultatele parţiale: Ora 06.05 51,7% din voturi sunt pentru Brexit, după numărarea în 200 din cele 382 de centre de vot din Marea Britanie, arata cifre oficiale (AFP). Rezultatele oficiale relevante vor fi anunţate abia la ora 9.30, ora României, după numărarea majorităţii voturilor.
Prezența la vot a fost impresionantă, la ora 4.45 am, era de 72,2% cu 33,568,184 de oameni care au votat, cea mai mare rata de participare din anul 1992.
Casele de pariuri au schimbat direcția vineri dimineața și dau ca pronostic ieșirea din UE a Marii Britanii, după ce până acum au mizat toate, fără ezitare, pe rămânerea în blocul comunitar, relatează Reuters.
Lira sterlina se prăbușește. Cotația lirei s-a prăbușit cu 9%, ajungând la un curs de 1,3459 dolari, un nivel care nu mai fost văzut din 1985.
Locuitorii din Tara Galilor au votat să părăsească Uniunea Europeana, deși în Cardiff tabăra care susține rămânerea în UE a câștigat.

Vom reveni cu detalii.
Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *