C.J. ApaServ: măsurile luate pentru asigurarea furnizării apei potabile în situații de urgență

????????????????????????????????????

În urma ploilor abundente Compania Județeana ApaServ a intervenit pentru aplicarea măsurilor împotriva inundațiilor, alături de echipaje din cadru ISU.

În municipiul Roman angajatii ApaServ au intervenit cu vidanja și cu motopompele pentru evacuarea apei în cartierele:
– Nicolae Bălcescu pe străzile: Perisorului, Islazului, Principatele Unite;
– Petru Rareș pe străzile: Avram Iancu, Fdt. Crișan, Mihai Viteazu;
– intersecția Bld. Republicii cu M. Eminescu;
– intersecția M. Viteazu cu Alexandru Zira.

S-au curățat staţiile de pompare SP1, SP4, SP12, SP1( din cadrul contractului de lucrări CL4 ”Extinderea rețelelor de canalizare în Roman și Săbaoani”), SP13, în vederea decolmatării.

În orasul Târgu Neamț s-au luat toate măsurile necesare pentru protejarea de inundații a frontului de captare Preutești, astfel:
– în data de 02.06.2016 s-au refăcut breșele din digul de apărare al frontului de captare Preutești;
– în data de 03.06.2016 s-a conceput un program de măsuri preventive odată cu anunțarea situațiilor de cod portocaliu;
– se monitorizează în permanență râul Moldova, s-a făcut un dig provizoriu în breșele digului inițial, evitând astfel deversarea râului în frontul de captare.

În municipiul Piatra Neamț nu sunt probleme nici la captarea subterană Vaduri și nici la captarea de suprafață Bâtca Doamnei.
La Vaduri se supraveghează continuu deversarea pe albia veche a Bistriței și se monitorizează procesul de producție al apei în funcție de necesarul populației.

La Bâtca Doamnei, pe lângă monitorizarea permanentă a procesului de producție al apei, s-a intervenit la priza de bază aseară, 02.06.2016, între orele 21:00 – 22:00 eliminându-se toţi plutitorii mari.
Calitatea apei se monitorizează permanent prin analizele efectuate de laboratorul de apă potabilă, iar dispeceratul SCADA supraveghează toate captările de apă și rezervoarele.

În situații de urgență C. J. ApaServ S.A. a luat și va lua toate măsurile necesare pentru furnizarea apei potabile în parametrii normali.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy