Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Camera Deputaților: Violatorii, criminalii și tâlharii nu vor mai putea fi eliberați condiționat

Camera deputaților, în calitate de for decizional a votat ieri inițiativa legislativă potrivit căreia violatorii, criminalii și tâlharii nu vor mai avea dreptul de a fi eliberați condiționat.

Urmare a acestei legi, nu mai pot fi eliberați condiționat infractorii care comit următoarele infracțiuni: omor, omor calificat, exploatarea cerșetoriei, folosirea unui minor în scop de cerșetorie, folosirea serviciilor unei persoane exploatate, violul, agresiunea sexuală, act sexual cu un minor, corupția sexuală, tâlhăria calificată, tâlhăria urmată de moartea victimei, a decalarat Florin Roman, unul dintre inițiatori, notează publicația Mediafax.

Proiectul mai prevede că liberarea condiţionată în cazul detenţiei pe viaţă poate fi dispusă doar dacă cel condamnat a executat efectiv cel puțin 25 de ani de închisoare.

O altă dispoziție a legii prevede că, pentru a fi eliberat din închisoare, un infractor condamnat la sub 10 ani de detenție trebuie să fi executat trei pătrimi din pedeapsă, iar unul condamnat la peste 10 ani, trebuie să fi stat după gratii minimum patru cincimi din durată.

Doar dacă cei condamnați au peste 65 de ani condițiile sunt mai laxe și anume: dacă au fost condamnați la sub 10 ani de închisoare, pot fi eliberați condiționat dacă au efectuat două treimi din pedeapsă, iar vârstnicii condamnați la peste 10 ani pot ieși după efectuarea a minimum trei pătrimi.

Camera Deputaților este forul decizional în acest caz, legea urmând a fi trimisă președintelui Iohannis pentru promulgare.

Suse: Mediafax, EuropaFm

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *