Campania preventivă „ALCOHOL/DRUGS”


În perioada 10– 16 decembrie 2012, polițistii Serviciului Rutier Neamț vor acționa pe linia combaterii consumului de alcool, în cadrul campaniei preventive „ALCOHOL- DRUGS”, activitate coordonată de T.I.S.P.O.L. ( Organizația Polițiilor Rutiere Europene ).

Scopul acestei acțiuni este reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool, constientizarea participanților la trafic asupra pericolului la care se expun atunci când circulă sub influența băuturilor alcoolice, precum si sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

Reamintim că fapta conducătorului auto de a conduce un autovehicul prezentând o concentrație alcoolică de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat constituie contravenție si se sancționează cu amendă de la 630 la 1400 lei si reținerea permisului de conducere în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge este infracțiune si se pedepseste cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să nu conducă autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, în vederea prevenirii producerii de accidente de circulație.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy