Campanie electorala în Neamț sau blat generalizat?

Am stat și am analizat pregătirile de candidaturi din Neamt și îi mulțumesc celui care a inventat helasul că nu știu ce mă făceam fără el.
Să intrăm din scurt în subiect si să vă prezentam opinia noastră despre fiecare colegiu:

COLEGIUL 1 DEPUTAȚI: Din partea PDL e clar că domnul Toader Mocanu are cele mai multe sanse, deoarece USL-ul doarme si nu a stabilit clar nici un candidat. In Colegiul 1 startul este blocat in partea USL de catre PNL care nu a stabilit inca daca va da colegiul PNL sau PC. Evolutia deciziilor USL poate deveni foarte surprinzatoare si, dupa ce Vasile Pruteanu a fost dus cu zaharelul, e posibil ca acum sa vina randul domnului Ignat de la PNL sau, si mai rau pentru USL, sa se lepede de Dragusanu Catalin de la PC .
In toata aceasta degringolada, PPDD-ul zice si el ceva de Calin Constantin sau Adrian Chifu, oameni trimisi pe post de carne de tun ca sa mai rupa si ei ceva voturi in speranta ca Fracasanu sa castige prin redistribuire .

COLEGIUL 2 DEPUTATI: Aici situatia este iar relaxata din partea PDL care stie clar ca o va avea pe Mihaela Stoica in calitate de candidat, iar la polul opus USL-ul tine iar lucrurile pe loc intr-un joc periculos de tipul iata candidatul , nu e candidatul . Din partea PSD aici ar trebui sa candideze Vlad Marcoci, dar UNPR se pare ca nu e de acord cu aceasta candidatura si face presiuni sa se puna orice alt candidat, chiar si fara sanse, numai Vlad Marcoci nu .
Si aici PPDD sta la panda sa prinda cateva firimituri ce vor cadea de la masa electorala si ii propune pe Vasile Ploscaru si pe Petru Frasila, pe care il consideram destul de bine mobilat la mansarda incat sa nu intre in galeata PPDD .

COLEGIUL 3 DEPUTATI: Aici mingea este in teren la USL care il are pe Harbuz reșapat dupa pierderea colegiului 6 dar bine sustinut de UNPR . Restul candidatilor de pe acest colegiu sunt de umplutura : Claudiu Stafie – PDL , Ionut Popovici – PPDD .
Interesul pentru acest colegiu este major din partea UNPR deoarece in cazul pierderii colegiului 1 senat de catre USL si a castigarii colegiului 3 deputati e posibil ca la redistribuire senatorul Ioan Chelaru sa nu mai prinda nimic si astfel UNPR sa isi mareasca considerabil influenta in PSD , influenta estompata momentan de prezenta senatorului .

COLEGIUL 4 DEPUTATI : Aici PDL-ul va castiga intr-un picior, deoarece PPDD Gabriel Andrici este de decor, iar USL-ul va pune pe cineva care sa nu ii faca absolut nicio problema doamnei Udrea. De fapt credem ca acum USL asteapta aprobare de la PDL pentru candidatul de pe 4.

COLEGIUL 5 DEPUTATI : Aici USL sta foarte bine cu Munteanu Ion de partea sa si cu un contracandidat PDL , Dionisie Dumitrascu , care, daca il lasi singur in colegiu, se apuca de plans ca nu stie pe unde sa se intoarca acasa . Si aici PPDD face figuratie cu Constantin Rosu .

COLEGIUL 6 DEPUTATI: Aici USL, prin persoana lui Dorin Ursarescu de la PNL, spera sa castige, dar si aici ca pe majoritatea colegiilor miroase a boicot din partea PSD care ar fi castigat 100% acest colegiu. PDL permite in acest colegiu candidatura lui Strungaru PNTCD, iar PPDD rade de alegatori alaturi de Marin Voroneanu.

COLEGIUL 7 DEPUTATI : Aici USL sta foarte bine prin Arsene de la PSD, dar nici contracandidatul sau de la PDL , Marius Rogin, nu este de ignorat, tinand cont de resursele financiare pe care le are la dispozitie . PPDD -ul il trimite aici pe post de carne de tun pe Decebal Arnautu care nu s-a saturat de tepele luate de la PDL-isti si insista sa se lase pacalit si de Farcasanu .

COLEGIUL 8 DEPUTATI: Aici situatia se complica si USL-ul face o fandare in favoarea UNPR, dar jocurile sunt facute si in favoarea lui Farcasanu de la PPDD, iar Mircea Pintilie de la PDL se va trezi de abia dupa alegeri ca iar s-a ras de el .

La senat jocurile sunt foarte complexe pentru ca legea cu redistribuirea este de-a dreptul prosteasca .
COLEGIUL 1 SENAT : Aici se bat de la USL Eugen Tapu – PNL , PDL Adrian Alui Gheorghe – Forţa Civică , si la PPDD Vasile Sendrea .
COLEGIUL 2 SENAT : Aici USL il are pe Ioan Chelaru – PSD , PDL-ul face figuratie cu Leonard Cadăr si PPDD-ul ameninta cu Ioan Uleanu .
COLEGIUL 3 SENAT : Aici PDL trimite pe Mihai Archip , USL pe Liviu Bumbu si PPDD pe Teodor Ailincai .

Opinam ca dupa cum ar vrea blatistii din politica nemteana rezultatele vor fi urmatoarele :

COLEGII DEPUTATI

1 – ARD
2 – ARD
3 – USL
4 – ARD
5 – USL
6 – USL
7 – USL
8 – PPDD

COLEGII SENATORI

1 – ARD
2 – USL
3 – ARD

Va vom tine la curent cu urmatoarele evolutii in blatul generalizat ce se va intitula Alegeri Parlamentare in Neamt deoarece inca sunt aspecte care se bat cap in cap si la care se mai trateaza cum ar fi :
– Colegiul 4: trebuie gasita varianta optima si fara deranj pentru Udrea .
– Colegiul 3: trebuie castigat cu mult peste 50% ca sa nu ia Chelaru la redistribuire la senat si UNPR sa isi mareasca influenta in PSD, iar pe partea cealalta USL ar trebui sa piarda 1 senat ca sa castige 2 senat .
– Colegiul 1 senat: ar trebui sa cada rau ca sa ia PSD 2 senat .
– Colegiul 3 senat: e o bulibaseala pentru ca toti sunt incapatanati si nu vrea niciunul sa stea capra in afara de cei de la PPDD .
Robert Iosub

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy