Care este cea mai mare problemă a primarilor de comune din zona Roman

Am întrebat mai mulți primari de comune din zona Roman care este cea mai mare problemă a localității pe care ei o gospodăresc, în prezent.

 

Lucaci Ștefan, primarul comunei Tămășeni: Cred că infrastructura. Dacă aș mai prinde acel proiect de 5 km asfalt, cred că ar fi  toată lumea mulțumită.

 

 

 

 

Holmanu Constantin Augustin, primarul comunei Pânceşti: Faptul că suntem o comună săracă, suntem oarecum mărginiți, ultima comună din județul Neamț, din partea estică. Populația  este destul de mică- 1600 de locuitori, foarte răsfirați… 5 sate și 2 cătune. Și de-aici apare problema încasărilor foarte, foarte mici. Și nu reușesc să susțin cu aceste încasări toate proiectele, și mă refer aici la  cofinanțări.

 

 

Georgeta Blaj, primarul comunei Boteşti: Cea mai mare dorință a mea… alimentarea cu gaz. Am înțeles că se ocupă Guvernul. să facă o linie de finanțare separată, numai pentru alimentări.  La noi conducta traversează printre casele oamenilor… avem magistrala. Încă un pic și se finalizează studiul de fezabilitate… ne-au dat speranță parlamentarii.

 

 

 

Cazimir Mihai, primarul comunei Boghicea: Alimentarea cu gaz și asfaltarea drumului județean sunt prioritatea 0. Avem un DJ plin de gropi și ne creează mari probleme, DJ 207A de la km 22 până la 29,6.

 

 

 

 

Dănuț Petraru, primarul comunei Bîra: Lipsa gazului metan.

 

 

 

 

 

Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă: Lipsa cadrelor pe Achiziții publice. Funcționari capabili.

 

 

 

 

 

Bîrjoveanu Ioan Marcel, primarul comunei Moldoveni: Din punct de vedere administrativ, ar fi faptul că nu reușesc să adun destui bani ca să pot implementa toate proiectele. Din punctul de vedere al oamenilor, probabil că cea mai mare problemă e lipsa banilor, în general. E o localitate cu oameni relativ săraci… Tineri nu mai sunt… Se depopulează comuna.

 

 

 

Vasile Emil Dascălu, primarul comunei Poienari: Colectarea deșeurilor, plata cu ECO Neamț… Nu reușim să implementăm proiectul pentru că lumea e reticentă… tariful e destul de mare. O taxă în plus… Vă dați seama că nu prea acceptă. Ajunge undeva la 600 lei/an de persoană și e o mare problemă acolo unde familiile sunt sărace și persoanele sunt multe.

 

 

 

Iacob Gheorghe, primarul comunei Sagna: Aducțiunea cu gazul metan. Avem proiect făcut, finalizăm acum autorizația de construire.

 

 

 

 

 

Dascălu Valeria, primarul comunei Săbăoani:  Nu avem probleme grave. Poate faptul că am fost prinși într-un proiect de cadastrare a localității, care trebuia să  se finalizeze anul trecut, dar nu am primit nici la ora asta documentele. A stagnat,  nu știu ce s-a întâmplat cu firma care a câștigat licitația.  Sperăm să nu fi renunțat la contractul pe care îl are cu ANCPI.

 

 

 

Săbărel-Vanea Roșu, primarul comunei Icuşeşti:   Faptul că nu avem agenți economici pe raza comunei, care să genereze venituri la buget și locuri de muncă. Noi suntem la 20 km de Roman… avem doar câteva societăți agricole în comună.

 

 

 

 

Ioan, primarul comunei Horia: Sistemul de apă și canalizare. Ne dorim extinderea lui. Noi am avut un proiect pe fonduri europene, dar a fost respins din cauza punctajului, referitor la stația de  epurare care a fost programată pentru toată comuna si este în conservare. Cei de AFIR au zis că stația trebuie să fie funcțională ca să putem primi fonduri europene. Rămâne să încercăm pe finanțare guvernamentală sau… să vedem ce se rezolvă cu proiectul celor de la AQUA Neamț.

 

 

 

Bereșoae Pavel, primarul comunei Gherăeşti: Nu suntem racordați la rețeaua  de alimentare cu gaz metan. Dacă s-ar rezolva și această problemă, comuna ar deveni mai atractivă pentru investitori, iar oamenii ar fi mulțumiți. 

 

 

 

Șoican Iosif, primarul comunei Doljeşti: Lipsa unor drumuri modernizate. Noi am terminat cu tot ceea ce înseamnă alimentare cu apă/canalizare și au rămas drumurile de făcut, de asfaltat.

 

 

Vasile, primarul comunei Gâdinți: Finalizarea tronsonului 3 a digului ce protejează localitatea  de apele râului. De câtiva ani, investiția a stagnat. Dacă,  ferească Dumnezeu!, vin inundații, 270 de suflete vor fi inundate. Investiția e a statului, prin Fondul de Mediu, noi nu avem cum să intervenim. Am purtat discuții, poate prin bănuți să se finalizeze lucrarea…

 

 

Mihai Michiu, primarul comunei Dulceşti: Nu avem probleme deosebite. Poate grădinița… pentru că se învață în 2 schimburi.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy