Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cătălin Drăgușanu, studiu de caz pentru tinerii politicieni

dragusanu

Cătălin Drăgușanu a fost de departe cel mai promițător tânăr politician din Neamț. A plecat cinstit la un drum greu contra unui PDL care domnea la acea vreme, cu un singur ziar de partea lui și cu o mână de oameni care se săturaseră de jaful portocaliu. Real, Cătălin Drăgușanu a și câștigat alegerile pentru funcția de primar în 2012, dar a fost furat ca în codru și nimeni nu a putut face nimic deși s-a știut ce s-a întâmplat.

Singurul parlamentar care și-a ținut în mod corect audiențele, Cătălin Drăgușanu a încercat tot timpul să ajute pe toată lumea și de la asta i s-a și tras excluderea din partid, chiar în prag de alegeri parlamentare. Neversat în relațiile interumane, Drăgușanu a coagulat în jurul lui o echipă de nonvalori care i-a îndepărtat încet. încet pe toți cei care ar fi putut să-i deschidă ochii tânărului politician care s-a trezit deodată într-un război unde nu doar că era singur pe front, ci toată armata lui se predase deja la cei cu care el se războia. Uite așa un tânăr politician de calitate a fost îndepărtat din partidul pe care chiar el l-a creat la nivelul orașului Piatra-Neamț, deoarece până la venirea sa PC-ul de la acea vreme aproape că nu exista.

Principala capcană în care a căzut tânărul politician a fost aceea a sfătuitorilor duplicitari, acei libidinoși care vin să te sprijine necondiționat, dar în realitate te fac să te îndepărtezi de toți cei care iți vor binele și la final îți plâng de milă și te fac să crezi că ai fost victima unei mari conspirații. Cu ”ajutorul” unor astfel de oameni care au instigat latura combativă a lui Drăgușanu și au amplificat-o cât de mult s-a putut, domnul deputat a uitat de diplomația care îl caracteriza, a uitat de arta negocierii la care stătea destul de bine și a pornit la un război corect argumentat, dar imposibil de câștigat atunci când cei cu care te războiești sunt mai ”orientați” și îți înrolează la ei toată armata ta.

Foarte rău și distructiv consiliat, acest politician, singurul din Piatra-Neamț care chiar își făcea treaba de parlamentar, a ratat un tren foarte bun pornind războaie inutile, subestimându-și cu aroganță adversarii și lăsându-se instigat, crezând în supraaprecierile cu care i-au îmbuibat capul cei care au vrut să îl vadă rupându-și gâtul, cei care au amplificat absolut tot ce a făcut provocator deputatul Drăgușanu, împingându-l intenționat în conflicte care să-i consume timpul și să îl enerveze ca să facă greșeli.

Ce a pățit Cătălin Drăgușanu au mai pățit și alți politicieni din Neamț, dar mulți s-au trezit la timp și au fugărit sfătuitorii instigatori înlocuindu-i cu sfătuitori care să vină cu idei constructive, sugestii de proiecte, propuneri de inițiative, și multe alte lucruri pozitive. Ce a pățit Drăgușanu vor păți absolut toți politicienii care își vor face echipe din oameni care vor să fie ajutați, vor posturi, vor la cașcaval. Echipele serioase se fac din oameni care sunt deja pe picioarele lor și vor să facă ceva pentru comunitate sau, ca să nu fim idealiști, vor să își creeze avantaje prin politică, nu să trăiască din ea. Echipele din jurul politicienilor nu se construiesc din oameni care dacă îi dai afară din partid mor de foame, aceștia te vor vinde cu prima ocazie când cineva le promite mai mult decât le poți oferi tu. Iar pe line de sfătuitori, de asemenea, un politician care vrea să facă carieră are nevoie de sfătuitori care să îl critice doar pe el, să îi tragă frâna de mână la orice pornire războinică și să îl ducă în sfera diplomației, a negocierilor și, cel mai important, să-i deschidă orizonturi constructive, proiecte, idei, planuri, nu să îl direcționeze pe linii distructive, cu drepturi la replică, răspunsuri, înscăunări, decapitări etc..

Tot ce vedeți acum în spațiul public lansat de Cătălin Drăgușanu cu referire la liderii partidului din care a făcut parte să știți că sunt lucruri care au o baza reală, Drăgușanu nu bate câmpii, doar că din nou nu știe cum să exploateze potențialul acestei excluderi din partid și supralicitează atacurile politice trecând fără să vrea de la stadiul de victimă la cel de penibil.

Sperăm să vedem o revenire a acestui politician, deoarece la baza el are porniri bune, idei în favoarea comunității, proiecte cu viziuni corecte și foarte mult potențial. La a-și alege echipa tot dă rateuri, dar poate într-o zi…

Iosub Robert
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *