Către Primarul Laurențiu Dan Leoreanu

OPREA-1Domnule primar, inițiativa de a vă adresa aceste rânduri a apărut pe fondul unor nelămuriri care nu și-au găsit clarificare pe durata mandatelor dumneavoastră. Această scrisoare nu are menirea de a vă contesta anumite împliniri administrative, ci de a face lumină în ceea ce privește alte chestiuni sensibile care țin de maniera în care v-ați desfășurat activitatea.

La urma urmei, măcar în campanie să primim răspunsurile pe care ni le dorim, dacă posibilitatea unui dialog deschis cu dumneavoastră este cu mult limitată în restul timpului.

AȚI FĂCUT DESTUL CU UN BUGET DE 11 ORI MAI MARE DECÂT AL FOSTULUI EDIL?

În toți acești ani de când sunteți la cârma orașului, v-am auzit și citit cu toții declarațiile de tipul „Eu am făcut!”, „Datorită mie…!”, „Ce am făcut eu, alții nici nu au îndrăznit!”, etc. Într-adevăr, lucruri s-au făcut. Dar oare lucrurile care se fac de către un primar, nu sunt ele necesare? De ce dorința asta puternică de a vă însuși orice? Unde a dispărut noțiunea de echipă care ar trebui să fie caracteristică unei administrații sau chiar unei „Mari familii romașcane”, ca să vă citez. Și, plus de asta, având în vedere că ați avut de 11 ori mai mulți bani în vistierie decât fostul edil, considerați că ați făcut destul și că tot acest destul vi se datorează în exclusivitate doar dumneavoastră, că reprezintă ceva extraordinar și nu normalitatea? Știu că poate fi dificil atunci când unele întrebări devin incomode datorită caracterului ceva mai personal, dar ele au nevoie de un răspuns.

BINOMUL UDREA – ȘTEFAN: CÂND AȚI AVUT DREPTATE, CÂND LE-AȚI LĂUDAT MODELUL ÎN 2008 SAU ACUM, CÂND PRIMĂRIA PIATRA NEAMȚ E ÎN FALIMENT ȘI SPUNEȚI „NU AȘA!”?

În perioada campaniei Elenei Udrea la Roman, ați afirmat că sprijinul dumneavoastră a mers către aceasta deoarece a adus bani în municipiu, dar în momentul izbucnirii scandalurilor care o vizau (la nivel național), v-ați dezis. Dar de primit bani ați primit, pentru că, așa cum spuseseți inițial, doamna Udrea a adus bani în oraș. Așadar, considerați că trebuie să le mulțumiți cuplului de forță Udrea – Ștefan pentru cele peste 70% fonduri atrase la Roman, sau acestea nu au contat?

AȚI INVESTIT CU DEDICAȚIE PENTRU PERSOANE DIN CERCUL DE APROPIAȚI?

O altă chestiune care nu îmi dă pace este următoarea: se vehiculează ideea în rândul romașcanilor cum că anumite investiții efectuate în Roman (ștrand, cimitir, etc.) au fost dirijate către persoane din cadrul PNL, PDL, consilieri locali ai acestor partide, etc..

Sunt doar zvonuri…?

CONSIDERAȚI A FI NESĂBUITE SAU INTENȚIONATE ACELE INVESTIȚII CARE AU FOST CRITICATE DE CĂTRE ROMAȘCANI?

Dincolo de acele împliniri ca administrator despre care vă spuneam că nu sunt contestate, au existat diverse investiții în Roman care au ridicat semne de întrebare atât pentru cetățeni, cât și pentru noi, tabăra adversă (sensul giratoriu, parcarea supraterana Piață, infrastructură străzi, ștrand, etc.). Au fost aceste investiții măsurate cu ochiul critic al unui croitor bun sau pur și simplu ați considerat că raportul cost – beneficiu nici nu contează?

Domnule primar, campaniile au fost, sunt și probabil întotdeauna vor fi presărate cu picanterii, scandaluri, dezinformări, tentative de manipulare sau distragere a atenției, etc. Dar atât eu cât și întreaga organizație PSD, am ieșit public încă de la început cu diferite apeluri, la decență, la dialog. Astăzi fac un apel către dumneavoastră, primarul orașului și practicantul virtuții, un apel la transparență.

Cu toții suntem puși în situația de a ne asuma acțiuni, decizii, la care recurgem uneori. Nu este nicio îndoială în asta. Dar, în calitate de personaje vizibile care acced la un post de conducere, nu trebuie să ni le asumăm pe întuneric. Cetățenii trebuie să fie informați, trebuie să decidă în cunoștință de cauza și trebuie să li se supună atenției și aceste necunoscute ale activității dumneavoastră.

Cu deosebită stimă,

Gheorghe Oprea,

cetățean al orașului Roman

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy