Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Căutăm vinovații locali ai unui fenomen național și nu spunem tot adevărul

 • ”Orasul Onesti din judetul Bacau a ramas de cinci zile fara apa din cauza unei avarii”
 • ”Bacăul nu mai are de șase zile apă potabilă”
 • ”Stațiunea Băile Tușnad, rămasă fără apă”
 • ”Zona Săveni rămâne două zile fără apă”
 • ”Aproximativ 73.000 de locuitori ai municipiului Reghin şi din 11 comune limitrofe au rămas fără apă potabilă”
 • ”Săuceștiul rămâne două zile fără apă”
 • ”Două zile fără apă potabilă la Mihăești și Băbeni”
 • ”Botoşănenii rămân trei zile fără apă”
 • ”TVR Craiova – DOUĂ ZILE FĂRĂ APĂ LA ROBINETE”
 • ”Patru localităţi din judeţul Iaşi rămân două zile fără apă potabilă”
 • ”Patru zile fără apă în 5 localităţi din Timiş”
 • ”Cinci zile fără apă caldă în municipiul Suceava”

Acestea sunt titluri de prin presă și lista este foarte mare cu astfel de știri cu localități care rămân fără apă, în special din cauza avariilor. Cauza e una simplă. Conductele făcute de Ceaușescu au expirat de mult, dar administrațiile locale au fost ocupate cu sifonatul banilor, nu cu înlocuitul conductelor care sunt ruginite și terminate și se sparg încontinuu.

Din păcate la Neamț în loc să se recunoască problema ca ea să poată fi rezolvată, politicienii dau vina unii pe alții în speranța că oamenii se uită la ce spun ei și vor mai aduna puțină simpatie electorală prin atacarea contracandidaților.

Sunt cel puțin nefericite ieșirile în care se cer demisii locale pe un fenomen național de care este răspunzătoare toată clasa politică, căci toți au fost pe la butoane. Pot să tacă și cei care nu au fost la butoane și care critică de un an de zile tot, deoarece și ei au trăit în România postcomunistă, dar până acum când au simțit miros de ciolan politic nu au reclamat niciodată nimic.

Acum strict legat de problema conductei avariate care a lăsat Romanul fără apă.

– PROPRIETARUL CONDUCTEI este primăria Roman, nu compania de apă cum se induce ideea.

– CONDUCTA ESTE pusă în funcțiune din 1975 și trebuia schimbată acum 8 ani de către primăria Roman condusă pe atunci de domnul Laurențiu Dan Leoreanu.

– DACĂ CONDUCTA AR FI FOST SCHIMBATĂ LA TIMP municipiul Roman nu mai putea rămâne atâta timp fără apă. Actuala conductă e din beton și vanele care opresc apa pe drum nu mai funcționează de mult, fiind nevoie să se oprească total furnizarea de apă ca să se intervină la reparat țeava. Dacă ar fi schimbat pproprietarul conducta la timp cu siguranță ea nu se mai punea din beton ca în ’75, ci din alte materiale care permiteau repararea în cateva ore și oricine ar fi spart țeava din greșeală nu lăsa tot Romanul fără apă.

– Compania de apă nu a avut niciodată bani alocați pentru a înlocui conducta și nu au fost niciodată proiecte europene sau guvernamentale pentru înlocuit aducțiuni de apă. Aceasta sarcină era a proprietarului, adică a primăriei, compania de apă fiind doar administratorul.

– De asemenea nu există date din care să rezulte că proprietarul conductei, adică primăria Roman, ar fi făcut vreodată vreun demers sau ar fi bugetat sau cerut finanțare cuiva pentru schimbarea acestei conducte.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *