Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Căutător de comori, descoperire periculoasă într-o pădure din Neamț

Vineri, 26 aprilie, la ora 12:01, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre faptul că în comuna Brusturi, sat Poiana (pădurea Poiana) au fost descoperite două elemente de muniție neexplodată.

Cele două proiectile au fost descoperite de către o persoana din municipiul București cu ajutorul uni detector de metale.  La locul evenimentului s-a deplasat echipa pirotehnică a unității cu o autospecială pirotehnică încadrată cu 3 subofițeri de la Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț, care a verificat zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 800mp și a descoperit o lovitură de aruncător cal. 50mm, 28 proiectile explozive cal. 47mm, 56 cartușe cal. 7,92mm și 1 focos pentru proiectile, muniție ce provine din al Doilea Război Mondial.
Echipa pirotehnică a procedat la ridicarea, transportul și depozitarea muniției descoperite în vederea distrugerii în condiții de siguranță.

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *