Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Cine este obligat să declare și să plătească până la data de 27 februarie impozitul pe profit aferent anului 2016

impozit-profit

Termenul limită pentru depunerea formularului 101 „Declarație privind impozitul pe profit” și de plată a impozitului pe profit pentru anul 2016, este 27 februarie 2017, pentru următoarele categorii de contribuabili, care nu au optat pentru un an fiscal diferit de anul calendaristic:

  1. – cultele religioase,

– unitățile de învățământ preuniversitar și instituțiile de învățământ superior, particulare, acreditate, precum și cele autorizate, asociațiile de proprietari constituite ca persoane juridice și asociațiile de locatari recunoscute ca asociații de proprietari,

– Societatea Națională de Cruce Roșie din România,

– organizațiile nonprofit,

– organizațiile sindicale,

– organizațiile patronale.

Aceștia depun declarația privind impozitul pe profit inclusiv în situația în care înregistrează numai venituri neimpozabile respectiv cheltuieli nedeductibile.

2. contribuabilii care obțin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice și a cartofului, pomicultură și viticultură.

Declarația 101 se depune la organul fiscal competent pentru administrarea creanțelor fiscale datorate de către contribuabil, în format PDF, cu fișier XML atașat, pe suport CD, însoțit de formatul hârtie, semnat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanță.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *